Tvist om den interne venteliste. Hvem har kravet?

Om ventelister og penge under bordet.

Tvist om den interne venteliste. Hvem har kravet?

Indlægaf Zifa » 18/03/2017 03:27

I vores andelsboligforening er der opstået et tvist: en af de store og mere attraktive lejligheder er blevet ledig og 2 parter er interesserede; lad os kalde dem Alfa og Beta.

Første problemstilling:
Ifølge vedtægterne §14 stk. 2a skal andelen først tilbydes "til den, der indstilles af andelshaveren, når overdragelsen sker til en person, med hvem han er beslægtet i lige op- eller nedstigende linie, ved bytning, eller til en person, der i mindst 2 år har haft fælles husstand med andelshaveren."

Spørgsmål: Alfa har familie som bor i ejendommen. De er ikke interesserede i at flytte fra deres nuværende andel. Vil Alfas ene forældre kunne købe den udbyde andel og evt. overdrage denne til Alfa?

Næste problemstilling:

Alfa har været andelshaver i ca. 3 år.

Beta har været andelshaver i ca. 9 år.

Alfa blev indskrevet på den interne venteliste i 2001 idet Alfa er født og opvokset i ejendommen og der har tidligere været præcendens for muligheden for at opskrive børn af andelshavere på ventelisten. Alfa figurerer ikke på den nyeste version af ventelisten (sidst redigeret i Nov. 2016) og er sidst set i en version fra 2013.

Beta har været opskrevet på den interne venteliste siden 2008 eller 2010 (seneste version siger 2010, men ældre versioner siger 2008) men Betas navn figurerer i alle versioner.

På foreningens hjemmeside skrives der ift. opskrivning på ventelister: "Der forefindes en intern og ekstern venteliste i Andelsboligforeningen. Bestyrelsen noter løbende navne på den interne og eksterne liste, der henvender sig med interesse for at købe en andelsbolig i foreningen samt deltage i andelsboligforeningens virke."
Vedtægterne indeholder ingen videre information om ventelisteordningen med undtagelse af de i teksten indsatte §§ om overdragelse af andele.

Ifølge vedtægterne §14 stk. 2b har "andre andelshavere, der er indtegnet på en venteliste hos bestyrelsen, har dernæst fortrinsret [til udbudte lejligheder i foreningen] efter tidspunktet for indtegningen."


Hvem har ret til den udbudte lejlighed - Alfa eller Beta?
Zifa
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 18/03/2017 03:23

Re: Tvist om den interne venteliste. Hvem har kravet?

Indlægaf sfb » 19/03/2017 10:48

Hej.
Svaret er Beta har første ret til andel ifg. det du skriver .
venligst
sfb.
sfb
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 172
Tilmeldt: 6/01/2011 16:27
Geografisk sted: kerteminde


Tilbage til Ventelister

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron