anbefaling af "valuar"

Om værdien af andelen i foreningens formue, lovens 4 værdiberegningsmetoder.

anbefaling af "valuar"

Indlægaf andel2005 » 23/09/2005 21:00

Jeg er formand for en andelsforening i København, hvor der er stemning for at gå over til at fastsætte andelsværdien efter "valuar"-metoden.

Er der nogle her på forummet, der har haft særlig gode erfaringer med en valuar - eller af anden grund kan anbefale en bestemt valuar?

Vi har indtil nu fastsat andelsværdien efter den offentlige ejendomsvurdering. Derfor er vores andele for nylig steget rigtig meget, som det vist også er tilfældet mage andre steder.
Er der overhovet stadig en økonomisk fordel ved at gå over til valuarvurderingen??
andel2005
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 6/09/2005 16:38
Geografisk sted: København N

Indlægaf pm » 24/09/2005 15:54

Hej Andel2005 - der vil med meget stor sandsynlighed være et godt stigningspotentiale ved at overgå til valuarvurdering. Det er ikke mange vurderingsdistrikter i københavn som er nået op på markedsniveau - og det er selv taget i betragtning at valuarene som regel ligger et godt stykke under den reelle realiserbare markedsværdi.

Ved at anvende valuaren slipper i desuden for at andelene stiger i "hop" med flere års mellemrum når det offentlige opdager at der er et efterslæb på priserne.

Herudover giver det gode muligheder for at få sat bidragssatsen ned på eksisterende realkreditlån i foreningsregi - som regel er den afhængig af belåningsprocenten - med højere vurdering falder belåningsprocenten hvilket er en fordel.

og som det har været diskuteret en del her på forum giver det en bedre mobilitet på andelsmarkedet med en god økonomisk "gulerod" som motivator for at enlige/ældre i store lejligheder bytter til mindre...

Valg af valuar - brug en af de store firmaer som til daglig handler udlejningsejendomme - der er en del "små" valuarer som ofte ikke følger helt med markedet - se Chr. Hjort´s hjemmeside - han har også nogle eksempler på sine sidste vurderinger (god ide at spørge om når du forhører dig hos de forskellige) - herudover ville jeg prøve Colliers og Nybolig erhverv. Bemærk at det er ikke raketvidenskab at stykke en valuarvurdering sammen og de tager sig som regel godt betalt - set i foreningsregi er det ikke nogen stor udgift, men vær opmærksom på at valuaren er interesseret i at være den der opdaterer vurderingen hver år og man får en god rabat på efterfølgende vurderinger.. men som altid så er de til at tale med om prisen....hvis du har mere specifikke spørgsmål er du velkommen til at smide mig en mail/besked her på forummet...

god fornøjelse


bedste hilsner

PM
pm
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 199
Tilmeldt: 17/03/2005 18:07
Geografisk sted: København

Indlægaf cassa » 6/10/2005 08:32

Kære forum

Vi undersøger i øjeblikket muligheden for at overgå fra off. vurdering til valuar og er i den forbindelse interesseret i at finde en god valuar. Hvem har erfaringer (København)?
cassa
Novice
Novice
 
Indlæg: 14
Tilmeldt: 2/03/2005 16:52
Geografisk sted: København NV

Indlægaf puttetøs » 6/10/2005 09:06

vi har lige gået over til en valuar, og der tjænte vi ca. 200.000 men til gengel skal vi betale 15.000 kr. nå vi sælger vores andel.

kan det være rigtig og er det lovligt ????
puttetøs
Novice
Novice
 
Indlæg: 13
Tilmeldt: 20/09/2005 09:11
Geografisk sted: Falster

Indlægaf zuma » 6/10/2005 09:47

Gode debattører

Valuar-vurderinger kan altid betale sig, hvis man ønsker at opnå den størst mulige salgspris ved ejendommen.

I vores andelsforening var den offentlige vurdering 12 mio. Vores valuar vurderede imidlertidigt ejendommen til 18 mio. Sidste år da de kraftigt stigende offentlige ejendomsvurderinger huserede over det ganske land blev vores offentlige vurdering ansat til 19,6 mio, hvorved den offentlige vurdering pludselig var højere end valuarvurdering pga. det enorme kvantespring. En sådan stigning smitter naturligvis af på valuarvurderinger, ellers bliver valuarerne arbejdsløse, hvis de offentlige vurderinger overstiger valuar-vurdering. For kort tid siden blev ejendommen så vurderet til 25,250 mio kr, så der er en gevinst ved det, spørgsmålet er blot om GF vil holde igen eller ej, idet det kan blive en meget voldsom stigning, hvis man har kørt den gamle andelstanke med at holde igen og herefter overgå til valuar-vurdering, som VIL medføre en kraftig stigning.

Jeg kan varmt anbefale Bente Kjølhede, www.kjoelhede.dk. Hun er dygtig og reel, men har alligevel byens bedste (læs: højeste) vurdering :smile1:
zuma
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 1048
Tilmeldt: 11/06/2004 15:44


Tilbage til Andelsværdi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst