Anne Burchardt fra BG-bank

Om værdien af andelen i foreningens formue, lovens 4 værdiberegningsmetoder.

Anne Burchardt fra BG-bank

Indlægaf Kibbbs » 8/04/2006 00:00

En lille kommentar til de mange artikler som på det seneste har været bragt i diverse aviser mm. med reference til Anne Burchardt fra BG-bank.

I flere artikler, har det på det seneste været nævnt, at andelshaverne skal passe på med at bruge valuarvurderingerne idet de ofte er sat for højt og at de vil falde hvis rente stiger. Dette skyldes at investorerne så vil kræve et tilsvarende højere afkast af deres investering i en ejendom og at de derfor vil betale en mindre købspris.

Dette kan jeg godt følge hende i, men hun glemmer helt det faktum, at hvis rente stiger og vurderingerne falder, så vil de andelsforenigen som har valgt at finansiere deres fælles gæld med fastforrentetlån ligeledes opleve at kursværdien af deres gæld vil falde.
Da andelsværdien, iflg. ABL § 5, stk. 2 litra b, opgøres som aktiverne minus kursværdien af obligationsrestgælden er status uændret!
Jeg ved godt, at kursfaldet måske ikke er helt så stort som faldet i ejensomsværdien, men stadig er det et vigtigt element i sagen som er undladt!

Et andet punkt er; Ved hun i det hele taget hvor store afkastprocenter de forskellige valuar bruger i deres beregninger??? Det tvivler jeg stærkt på.... :smile8:
Kibbbs
Novice
Novice
 
Indlæg: 27
Tilmeldt: 12/03/2005 21:59
Geografisk sted: København

Indlægaf 4ndelshaveren » 8/04/2006 15:46

Anne Buchardt glemmer en masse i hendes stylized opsætninger, der udgør basen i beregningerne.

1. Hun glemmer at de fleste andelsboligforeninger er finansieret med faste lån, så restgælden falder ved rentestigninger.

2. Hun glemmer at en investor kan købe og omdanne ejendommen til ejerboliger, hvilket giver en markant og ekstraordinær højt afkast.

3.Hun glemmer at investor kan sætte gang i forbedringer, der berettiger til huslejestigninger der tilfredstiller afkastkravet.

4. Hun glemmer begrebet aktiv gældspleje, at investor altid kan gå på markedet og vælge det billigste lån.

5. Hun glemmer at en valuarvurdering uanset hvor høj den end måtte være ikke betyder noget for gælden i foreningen, så boligudgiften per måned forbliver den samme. Problemet relateres til en andelshaver der sælger sin bolig, om han kan få 1 mio for den. Det er stadigvæk meget blillegere end ejermarkedet på ydelsen i dit eksempel.

Der er mange flere men jeg orker ikke at nævne svagheder ved hendes stiliseret opsætning. Det er dog altid godt med en løftet pegefinger..
4ndelshaveren
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 776
Tilmeldt: 11/11/2004 18:43

Indlægaf Repo » 12/04/2006 16:26

Og så kunne man jo også mistænke hende for, at der er en anden dagsorden.

Måske tænker BG Bank slet ikke på andelshaverne, men på BG Bank!!

Jo højere valuarvurderingerne bliver, des større lån kan andelshaverne i princippet optage i BG Bank.
Hvis BG Bank i virkeligheden er nervøs for at lånene bliver for store, og dermed deres risiko, kunne BG Bank have en interesse i at "tale" vurderingerne ned.

Man kunne så sige, at BG Bank bare kunne lade være med at belåne helt op, men det er ikke så nemt. For så flytter kunderne jo bare til en anden bank som gerne vil tage chancen.

Så BG Banks problem er nok, at de vil reducere deres udlånsrisiko, men samtidig beholde kunderne.
Dette var blot min teori :smile23:
Repo
Repo
Ekspert
Ekspert
 
Indlæg: 108
Tilmeldt: 8/07/2004 14:12
Geografisk sted: København


Tilbage til Andelsværdi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster

cron