90, 70 eller 50% af egenkapitalen. Nepotisme uden grænser!

Om værdien af andelen i foreningens formue, lovens 4 værdiberegningsmetoder.

90, 70 eller 50% af egenkapitalen. Nepotisme uden grænser!

Indlægaf golf » 3/04/2007 13:11

Vi har lige afholdt ordinær GF. Her stemte vi om, hvorvidt andelskronen skulle sættes til 90%, 70% eller 50% af egenkapitalen (beregnet på grundlag af den seneste offentlige vurdering). Resultatet blev at der var flertal for at fastsætte andelskronen til 90%, men oppositionen var stærk og afstemningen var ikke uden dramatik. Det kan ikke udelukkes, at der på et senere tidspunkt kan vise sig et flertal for at sætte andelsværdien lavere. Det handler om nepotisme og grådighed.

Det er derfor risikofyldt for ny andelshavere at købe på nuværende tidspunkt. Ikke nok med at man skal forholde sig til alle eksterne risiko faktorer. Såsom f.eks ejendomsmarkedets tekniske tilstand og stigende renter. Man må som køber også forholde sig til den helt urimelige risiko det er, at andelskronen pludseligt bliver nedskrevet med op til 50% fordi der viser sig et flertal for det.

Det lyder som en løgn, men det er faktisk forholdene i vores andelsboligforening. I vores vedtægter hedder det, at værdien af andelen i foreningens formue sættes til den pris, der er fastsat på den seneste årlige generalforsamling. Andelenes pris fastsættes under iagttagelse af reglerne i lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber. Generalforsamlingen prisfastsættelse er bindende, selvom der lovligt kunne have været fastsat en højere pris.

Mit spørgsmål er således om der er nogen som kender til forhold i gældende lovgivning som kan forhindre ovenstående. Alternativt forslag til ændring af vedtægter. Regeringen burde tage initiativ til at ændre lovgivningen på dette område.

Hvad siger andelsbolig debatten?
Senest rettet af golf 4/04/2007 07:31, rettet i alt 2 gange.
golf
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 25/07/2006 12:06

Indlægaf skjoth » 4/04/2007 07:02

Hej Golf

Det lyder som om du har et helt almindeligt sæt vedtægter at forholde dig til.I en andelsforening bestemmer flertallet. Vælger flertallet at sætte andelskronen ned bliver den derfor sat ned. Nogen kalder det flertalsdiktatur!

Jeg mener dog at der er en undtagelse i andelsboligloven som tillader en andelshaver til enhver tid at sælge sit andelsbrev til den pris vedkommende har givet for andelsbrevet - uanset maksimalprisprincippet. Nogen der kan hjælpe her?
skjoth
Novice på vej frem
Novice på vej frem
 
Indlæg: 42
Tilmeldt: 1/02/2007 22:27


Tilbage til Andelsværdi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst