Side 1 af 1

hvilken vej for ANDELSBOLIGEN

Indlæg: 13/09/2007 10:07
af j
en tråd til debat - mange har en mening om andelsboligen i disse tider -


hva siger I ??????


vil andelsboligen blive ved med at stige til 90 % af ejerboligen - eller vil

den falde.

Jeg er ikke i tvivl. Tror den vil stige til ejerboligpris og så er vi jo der, hvor politikerne må gøre op, om de vil have flere ejedomsskatter i form af en liberalisering af boligmarkedet.

Grunden til at andelsboligen vil blive med at stige er klar, så længe det er mere favorabelt og billigere at købe andelsbolig - ja så vil den kun en vej, og det er opad.

Min m2 pris ligger pt på 25.000 gode danske kr. og den forsætter op

Indlæg: 14/09/2007 16:59
af AB KBH 2100
Liberalisering af andelsmarkedet. Aldrig hvis Socialdemokraterne, SF og DF får deres vilje. En fælles tvungen venteliste for alle andelsboliger er mere hvad der er i vente...

http://epn.dk/privatokonomi/din_bolig/a ... 088381.ece

http://epn.dk/privatokonomi/din_bolig/article926398.ece

Indlæg: 14/09/2007 21:41
af Peter
AB KBH 2100 skrev:Liberalisering af andelsmarkedet. Aldrig hvis Socialdemokraterne, SF og DF får deres vilje. En fælles tvungen venteliste for alle andelsboliger er mere hvad der er i vente...

http://epn.dk/privatokonomi/din_bolig/a ... 088381.ece

http://epn.dk/privatokonomi/din_bolig/article926398.ece


Det er jo det rene DDR - med centrale ventelister til at få en Trabant. :smile28:

Indlæg: 15/09/2007 06:48
af skjoth
Det er jo det rene DDR - med centrale ventelister til at få en Trabant.

Tja, det illustrerer jo meget godt hvor langt man kan gå i et politisk styret marked om det er så andelsboliger eller kolonihaver eller ..

Udviklingen i andelsboligmarkedet på kort sigt vil nok gøre at mange andelsboliger vil nærme sig ejerboligpriser endnu mere.
På langt sigt vil priserne på andelsboligerne nok blive bestemt af mandatfordelingen på Christiansborg, da især venstrefløjen er utilfreds med den nuværende udvikling.

Indlæg: 15/09/2007 15:45
af AB KBH 2100
skjoth skrev:Udviklingen i andelsboligmarkedet på kort sigt vil nok gøre at mange andelsboliger vil nærme sig ejerboligpriser endnu mere.


Der er to år til næste vurdering og vi er stadig væk langt fra ejerpriser her hvor jeg bor. Og spørgsmålet er om den offentlige vurdering ikke falder næste gang da udlejligningsejendomme har mistet pusten. Min byfornyede andel er på 15.000 kr./kvm og tilsvarende ejerlejligheder i dårligere stand kan fortsat handles over 30.000 kr/kvm. Der er dog en der stadig er til salg, men det er til 36.000 kr./kvm.

Så jeg er ked af at sige det men tror mere på et politisk indgreb og restriktioner, der yderligere sætter prisen ned under markedsprisen og tvunge fælles ventelister for sociale tilfælde. Danmark er det tætteste i verden man kommer på en socialistisk mønsterstat/bananrepublik på boligområdet.

Så I skal ikke regne med at jeg sælger min partipamper andelslejlighed :smile5:

Indlæg: 15/09/2007 19:17
af skjoth
Der er to måder andelsboliger kan nærme sig ejerboligpriser:
1. Værdistigning i andelsboligerne
2. Fald i ejerboligpriserne

I mit område er det pkt 2 det drejer sig om. Og i nogen områder går det temmelig stærkt. Uden statistisk baggrundmateriale vil jeg vurdere at udbudpriserne på ejerboligerne som ligner andelsboliger (dvs lejligheder og rækkehuse) typisk er faldet mellem 15% og 25% på et halvt år. Valuarvurderingen i min egen andelsforening er ikke faldet nævneværdigt.

Så er der dem der benytter det offentlige til at vurdere ejendommen. Det er nok lidt mere usikkert. I mit område ligger told og skats vurderinger overordenligt langt fra markedspriserne på både udlejningsejendomme og ejerboliger. Desuden så vil foreninger som benytter det offentlige som vurderingsmand kunne blive udsat for det som nogle i den offentlige adminsitration kalder "en administrativ løsning". Dvs udnytte rammerne inden for gældende lovgivning til at få et ønsket resultat.

Indlæg: 15/09/2007 21:45
af AB KBH 2100
Min andelsforenings offentlige vurdering er over eller på samme niveau af hvad tre forskellige valuarer kunne komme frem til. Dette fordi valuarerne vægter beliggenheden og så selvfølgelig tidligere salg af udlejningsejendomme mest når de laver deres vurdering og ikke ser så meget på sparede vedligeholdelsesudgifter i fremtiden. Er der ikke solgt mange udlejningsejendomme i området er vurderingsdata derfor nok også lidt mere usikre.

Så min andelsbolig er måske lidt specielt i den henseende. Jeg er godt klar over at der er mange andelslejligheder f.eks. byfornyede andelslejligheder på Vesterbro, som ligger over 30.000 kr./kvm. Og på den måde, at der nu er sket det at man kan handle lige over. Men ville blot lige påpege, at dette langt fra er tilfældet alle steder.

Løsningen er selvfølgelig at bruge Wismann. Men han er jo dyr og indtil videre har jeg ikke planer om at flytte :smile2: