176 dage efter nye regler: overholdes disse??

Om værdien af andelen i foreningens formue, lovens 4 værdiberegningsmetoder.

176 dage efter nye regler: overholdes disse??

Indlægaf jolas » 26/04/2013 21:09

Den 1. november 2012 blev der indført nogle nye regler, der skulle gøre andelsboligmarkedet mere gennemskueligt. Èn af de regler, der blev indført var, at der ved udbud af en andelsbolig skulle anføres en såkaldt "anslået teknisk pris" i salgsopstillingen. Den tekniske pris defineres som summen af købsprisen for andelsboligen og andelen af foreningens gæld.

Dette er for så vidt et udmærket tiltag, der bidrager i positiv retning mod mere gennemskuelighed. Men bliver reglerne overholdt af ejendomsmæglerne??

Jeg har kigget på status dd. den 26. april 2013 for en stikprøve fra Vordingborg, hvor 13 andelsboliger står til salg. Af disse 13 andelsboliger mangler 46 % af få anført den tekniske pris! Og kun 38,5 % har fået anført den tekniske pris på både webside og i salgsopstillingen.

Hvis dette billede er repræsentativt, så er det kun hver anden andelsbolig, der står til salg, der har fået anført den tekniske pris.

Derved står potentielle købere til andelsboliger stadigvæk overfor at skulle sammenligne pærer og bananer, når de skal afveje deres køb.

Hvis nogen på dette forum har adgang til lettilgængelige landsdækkende data, så hører jeg det gerne, og vil gerne bidrage med sammenstillinger af data med henblik på at kunne bekræfte/afkræfte dette billede af en alt for ringe opfølgning på de nye regler.

Nedenfor ses link til flere detaljer om strikprøveanalysen:

https://sites.google.com/site/orestrand ... aadtikraft
jolas
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 26/04/2013 20:58

Tilbage til Andelsværdi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster

cron