Selvangivelse af andelsværdi

Om værdien af andelen i foreningens formue, lovens 4 værdiberegningsmetoder.

Selvangivelse af andelsværdi

Indlægaf HansL » 2/12/2015 22:47

Skal værdien af en andelsbolig medtages i formueopgørelsen på selvangivelsen - og hvis ja, er det da kun selve andelsværdien der skal medtages, eller skal værdien af individuelle forbedringer også medregnes?

Værdien af forbedringerne kan næppe fastslås præcist, med mindre man får en vurderingsmand til at komme hvert år, og det er nok ikke rimeligt at forlange.

Under hvilket punkt på selvangivelsen skal værdien medtages? Jeg har brugt temmelig lang tid på at finde svaret på nettet - uden resultat. Jeg håber, at der blandt brugerne er en skattekyndig, som kan hjælp med et svar.
Venlig hilsen
HansL
HansL
Moderator
Moderator
 
Indlæg: 238
Tilmeldt: 19/03/2004 17:18
Geografisk sted: Storkøbenhavn

Re: Selvangivelse af andelsværdi

Indlægaf marka » 6/12/2015 00:54

Nej det skal du ikke. Der bliver betalt ejendomsværdiskat osv igennem foreningen. Du ejer ikke boligen men har brugsretten til en andel. Dette skal du ikke beskattes af.
marka
Novice
Novice
 
Indlæg: 23
Tilmeldt: 6/12/2015 00:47

Re: Selvangivelse af andelsværdi

Indlægaf Sangeren » 24/02/2016 09:20

Dette er ikke korrekt.

Som svar er det fyldestgørende. Men andelshavere betaler ikke Ejendomsværdiskat, og heller ikke igennem foreningen, da andelsforeninger og der med medlemmerne er fritaget for ejendomsværdiskat, netop fordi man som andelshaver ikke ejer sin bolig, men har råderet over sin andel med tilknyttet ret til bolig/erhverv. Til gengæld kan andelshavere ikke få rentefradrag for den gæld foreningen stifter. Lige som andelshavere ikke kan få de typisk billigere realkreditlån.
Men Ejendomskat(Grundskyld) betaler andelshavere over boligafgiften.

Men det er netop en af de ting der gør andelsforeninger attraktive hvis man enten selv kan finansiere sin bolig uden dyre banklån, eller f.eks ved forældrekøb/lån, hvor forældrene/familie/venner kan låne pengene i deres friværdi som realkreditlån.
Sangeren
Elite Entusiast
Elite Entusiast
 
Indlæg: 74
Tilmeldt: 16/12/2015 12:00


Tilbage til Andelsværdi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron