Side 1 af 1

Selvangivelse af andelsværdi

Indlæg: 2/12/2015 22:47
af HansL
Skal værdien af en andelsbolig medtages i formueopgørelsen på selvangivelsen - og hvis ja, er det da kun selve andelsværdien der skal medtages, eller skal værdien af individuelle forbedringer også medregnes?

Værdien af forbedringerne kan næppe fastslås præcist, med mindre man får en vurderingsmand til at komme hvert år, og det er nok ikke rimeligt at forlange.

Under hvilket punkt på selvangivelsen skal værdien medtages? Jeg har brugt temmelig lang tid på at finde svaret på nettet - uden resultat. Jeg håber, at der blandt brugerne er en skattekyndig, som kan hjælp med et svar.

Re: Selvangivelse af andelsværdi

Indlæg: 6/12/2015 00:54
af marka
Nej det skal du ikke. Der bliver betalt ejendomsværdiskat osv igennem foreningen. Du ejer ikke boligen men har brugsretten til en andel. Dette skal du ikke beskattes af.

Re: Selvangivelse af andelsværdi

Indlæg: 24/02/2016 09:20
af Sangeren
Dette er ikke korrekt.

Som svar er det fyldestgørende. Men andelshavere betaler ikke Ejendomsværdiskat, og heller ikke igennem foreningen, da andelsforeninger og der med medlemmerne er fritaget for ejendomsværdiskat, netop fordi man som andelshaver ikke ejer sin bolig, men har råderet over sin andel med tilknyttet ret til bolig/erhverv. Til gengæld kan andelshavere ikke få rentefradrag for den gæld foreningen stifter. Lige som andelshavere ikke kan få de typisk billigere realkreditlån.
Men Ejendomskat(Grundskyld) betaler andelshavere over boligafgiften.

Men det er netop en af de ting der gør andelsforeninger attraktive hvis man enten selv kan finansiere sin bolig uden dyre banklån, eller f.eks ved forældrekøb/lån, hvor forældrene/familie/venner kan låne pengene i deres friværdi som realkreditlån.