Andel til ejerlejlighed

Om værdien af andelen i foreningens formue, lovens 4 værdiberegningsmetoder.

Andel til ejerlejlighed

Indlægaf amsn » 24/10/2004 19:52

Jeg ved der er flere dabatter om dette, men vil gerne lave en ny da jeg gerne vil helt til bunds i det.

Os der bor i andelslejlighed er jo normalt heldige, billig husleje og man slipper for at stifte stor gæld. Men mens vi bor i vores andelslejlighed stiger og stiger priserne på ejerlejligheder/huse og det bliver svært at komme ud af byen hvis man øsker dette.

Kan det vikelig være rigtigt at hvis en bygning er fra for 1966 kan den ALDRIG laves om. Det lyder vildt med en regl der gælder til evig tid.
Burde det ikke være andelsforeningen alder der tæller her?

Er der viklig ikke nogen vej udenom?

Vil gerne høre om der er nogle der har prøvet dette. :smile5:
amsn
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 30/03/2004 21:34

Svare selv

Indlægaf amsn » 27/10/2004 10:41

Har fået denne mail fra Erhvervs- og Byggestyrelsen:

Du har i mail af 25. oktober 2004 skrevet til Økonomi- og Erhvervsministeriet angående mulighederne for at opdele andelsboliger i ejerlejligheder. Erhvervs- og Byggestyrelsen varetager andelsboligforenings- og ejerlejlighedsloven og besvarer derfor henvendelsen.

Ifølge Ejerlejlighedslovens § 10, stk. 4, nr. 3 kan ejendomme, der tilhører private andelsboligforeninger ikke opdeles i ejerlejligheder. Det skyldes, at andelsboliger er knyttet til udlejningsboliger via prisfastsættelsesreglerne i andelsboliglovens § 5. Både private udlejnings- og andelsboliger er prismaksimerede. Det vil sige, at loven fastsætter en maksimalpris for henholdsvis lejen og den pris en andelsbolig kan sælges til. Forbuddet mod opdeling af andelsboliger i ejerlejligheder sikrer, at man ikke umiddelbart kan gå fra et prisreguleret boligform til en boligform baseret på markedspriser.

______________________________________

Finder det stadig underligt at en ejendom for altid skal have samme status
amsn
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 30/03/2004 21:34

Re: Svare selv

Indlægaf JN » 4/11/2004 22:26

Dine oplysninger er korrekte. Der er dog rigtigt rigtig mange der tænker det du gør her. Ville du ikke tro at hvis det var muligt at alle ville gøre det? At de ikke gør det - er nok fordi det er umuligt. Der er opblødning på vej, men det nok nogle år ude i fremtiden - mindst.
mvh
JN
JN
Ekspert
Ekspert
 
Indlæg: 132
Tilmeldt: 16/10/2003 18:17
Geografisk sted: København Ø


Tilbage til Andelsværdi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster

cron