behandling af kursgevinst ved opgørelsen af andelsværdien

Om værdien af andelen i foreningens formue, lovens 4 værdiberegningsmetoder.

behandling af kursgevinst ved opgørelsen af andelsværdien

Indlægaf JD » 10/12/2004 01:03

Vi er en nystiftet andelsboligforening, som er ved at hjemtage krf.lån. Et af vores lån er et 4% st.lån F3 lån, som kursmæssigt er over kurs 100, lad os antage den er kurs 102.

Vores revisor skal snarest til at udfærdige vores åbningsbalance, men indenda vil vi gerne høre lidt om denne kursgevinst på kreditforenings- lånet påvirker egenkapitalen dvs. i sidste ende andelsværdien.

Vi har valgt markedsværdi som opgørelsesmetode.

Vil lånerestgælden blive optaget til kurs 100 som følge af at det er denne kurs som lånet indfries til om 3 år, eller vil kreditforeningslånet skulle optages til kursen over 100 dvs. kurs 102?

Hvis lånet optages til kurs 100, er det så tilfældet at kursgevinsten kan tillægges egenkapitalen, dvs. en forøgelse af den enkeltes andelsværdi?

På forhånd tak. Iøvrigt en stor ros til dette medie, som relativ ny i andelsboligverdenen, er der mange gode indlæg herinde.
JD
 

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 3/01/2005 23:53

Lån skal optages til kursværdien af obligationsrestgælden når man benytter valuarvurdering til opgørelse af andelsværdien.

Andelsboligloven § 5, Stk. 4. Ved opgørelse af foreningens formue efter stk. 2, litra a og d, fratrækkes prioritetsgæld i foreningens ejendom opgjort til pantebrevsrestgælden. Ved opgørelsen efter litra b og c fratrækkes prioritetsgælden opgjort til kursværdi, for realkreditlån kursværdien af obligationsrestgælden, for indekslån kursværdien af den indeksregulerede obligationsrestgæld.
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg


Tilbage til Andelsværdi

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron