Indexlån til støttet boligbyggeri

Skal foreningen vælge fastforrentet lån, rentetilpasningslån (flexlån), kort løbetid, lang løbetid eller stående lån uden afdrag.

Indexlån til støttet boligbyggeri

Indlægaf pp2 » 16/03/2006 01:27

Vi skal til at købe en andelslejlighed og er kommet i vivl vedr. foreningens lån / finansiering.
Lejligheden vi ønsker at købe er i en andelsforening som blev etableret / bygget for ca. 6 år siden. Foreningen skylder ca. 32.000.000 i et Realkreditlån med en rente på 6,768 %.
Inden vi skriver under vil vide om lånet er med en fast rente, eller om vi skal forvente at vores mdl. ydelse vil kunne stige voldsomt i fremtiden.
Den eneste oplysning vi har kunne få er at det er et såkaldt "Indexlån til støttet boligbyggeri".
Er der nogen der ved hvad det er? Om det her drejer sig om en variabel eller fast rente? Og om der er evt. risiko ved et sådant lån?
På forhånd tak for svar.

Med venlig hilsen
Pernille
pp2
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 14/03/2006 20:42

Indlægaf zuma » 16/03/2006 09:46

Kære PP2

Indekslånenes udvikling er baseret på inflationen er dermed et uafhængigt indeks, som kunne være forbrugerindekset eller andet.

Indekslån er en låneform, hvor renten og dermed ydelsen i begyndelsen er forholdsvis lav, men til gengældreguleres ydelsen og restgælden løbende i takt medinflationen. Det betyder også, at man ikke med sik-kerhed kender de fremtidige ydelser i kroner og ører. Til gengæld kender man ydelserne reale værdi. Indeksreguleringen betyder, at lånene har en lavererente end almindelige nominallån. Men på samme mådesom det er beskrevet ovenfor om fast eller variabel rente,behøver det ikke betyde, at lånene er billigere, når manser det over hele låneforløbet. Udviklingen vil typiskvære, at indekslånene er billigst i de første år, men senere hen bliver de dyrere end nominallån.
:smile22:
zuma
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 1048
Tilmeldt: 11/06/2004 15:44


Tilbage til Realkreditlån

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron