Omlægning af kreditforeningslån

Skal foreningen vælge fastforrentet lån, rentetilpasningslån (flexlån), kort løbetid, lang løbetid eller stående lån uden afdrag.

Omlægning af kreditforeningslån

Indlægaf Jette » 24/02/2003 14:45

I forbindelse med omlægning af vores kreditforeningslån vil vi få et kurstab og ekstra omkostninger på ca. 300.000 kr. Er der nogen der har erfaring med, hvordan disse skal posteres i regnskabet. Eller ved om det har betydning for opgørelsen af vores andelsværdier?
:smile4:
JA
Jette
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 24/02/2003 14:38

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 24/02/2003 18:21

Mig bekendt er der ingen direkte lovhjemmel til at aktivere kurstab og låneomkostninger ved låneomlægning og beløbene må derfor udgiftsføres.
Kurstabet er som regel det største beløb, men dette får ingen indflydelse på andelsværdierne hvis foreningen ved opgørelse af andelsværdien benytter den seneste offentlige ejendomsværdi eller handelsværdien som udlejningsejendom. Dette skyldes at foreningen ved benyttelse af disse 2 metoder skal medregne prioritetsgælden til kursværdi, jævnfør § 5 i andelsboligloven.

Hvis foreningen benytter ejendommens anskaffelsespris ved formueberegningen kan man medregne låneomkostninger i forbindelse med købet, men antagelig ikke kurstab. :smile49:

Ifølge årsregnskabsloven kan man benytte amortiseret kostpris for annuitetslån, hvilket reelt svarer til at kurstab og låneomkostninger aktiveres og afskrives over lånets låbetid.
I regnskabsnoten hvor andelsværdien beregnes skal man benytte andelsboliglovens regler om værdien af gælden og årsregnskabslovens regler om gældens værdi er uvedkommende i den beregning.
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg


Tilbage til Realkreditlån

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron