pris på andelsbolig

Spørgsmål og svar bedes placeret i den af nedenstående kategorier som passer bedst.
Indlæg placeres kun i Diverse-kategorien hvis der ikke findes en anden passende kategori.
Der kan stilles generelle andelsbolig-spørgsmål til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.
Kig først om et lignende spørgsmål er besvaret i et af de over 12.000 indlæg der tidligere er skrevet.
BRUG GERNE SØGEFUNKTIONEN.

pris på andelsbolig

Indlægaf ismand » 12/12/2007 20:44

salg af andelsbolig,hvad må man tage for sin andelsbolig andelsbevis 350000kr,vi har en som har sat sin bolig til salg for 900000kr,han skriver at det koster andelsbeviset i annoncen
ismand
Novice
Novice
 
Indlæg: 20
Tilmeldt: 24/07/2007 20:26

Indlægaf Korkia » 12/12/2007 23:08

Du bliver nødt til at være en smule mere konkret. Er det en fra samme andelsforening som du bor i? Hvis ja, kunne det tænkes at han har lavet en række store forbedringer som hæver prisen?

Kom gerne emd nogle flere fakta og beskriv gerne dit spørgsmål med mere end 1½ linie.
Korkia
Ekspert
Ekspert
 
Indlæg: 132
Tilmeldt: 14/03/2005 00:55

Re: pris på andelsbolig

Indlægaf Løvendahl » 13/12/2007 09:31

Sælger af andelsboligen skal efter vedtægten opgøre prisen for boligen, hvilket er andelsbevisets andel i foreningensformue + forbedringer + speciel tilpassetinventar. Denne pris skal bestyrelsen godkende, ved du om bestyrelsen har godkendt prisen?

De bedste hilsner

Løvendahl
Brugeravatar
Løvendahl
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 414
Tilmeldt: 9/11/2007 01:55

Indlægaf ismand » 13/12/2007 16:47

sælger bor i samme forening som mig,han skriver i annoncen at andelsbevis er 900000kr, han har fået lavet for max 200000kr ekstra arbejde,og han har ikke kontaktet bestyrelsen i forbindelse med salg oggør det nok heller ikke da han ikke kan lide bestyrelsen som ellers er dygtige personer.
ismand
Novice
Novice
 
Indlæg: 20
Tilmeldt: 24/07/2007 20:26

Indlægaf Løvendahl » 14/12/2007 00:11

Når din nabo opgør værdien af sin andelsbolig SKAL han følge følgende principper i andelsboligloven. Herefter opgør han sin andel i foreningens formue, hvilket hurtigt kan ses i årsregnskabet. Herefter tillægger han værdien af godkendte forbedringer og specielt tilpasset løsøre, jfr. nedenstående principper. Så længe han overholder vedhæftede § 5 i andelsboligloven, har han sit på det tørre. Tager han for meget, kan han mellem retssag mellem køber og sælger blive dømt til at skulle betale berigelsen tilbage. Han kan godt selv fastsætte prisen, så længe den ikke overstiger maksimalprisen for andelen + forbedringer og specielt tilpasset inventar. Hvad er maksimalprisen for hans andel ifølge sidste årsregnskab?

§ 5. Ved overdragelse af en andel i en andelsboligforening, hvor der til andelen er knyttet retten til en bolig, må prisen ikke overstige, hvad værdien af andelen i foreningens formue, forbedringer i lejligheden og dens vedligeholdelsesstand med rimelighed kan betinge.
Stk. 2. Ved opgørelsen af foreningens formue ansættes ejendommen til en af følgende værdier, der ikke må overskrides ved opgørelsen af værdien af andelen i foreningens formue:
a) Anskaffelsesprisen.
b) Den kontante handelsværdi som udlejningsejendom. Vurderingen skal foretages af en statsautoriseret ejendomsmægler, der er valuar. Vurderingen må ikke være mere end 18 måneder gammel.
c) Den senest ansatte ejendomsværdi med eventuelle reguleringer efter § 3 A i lov om vurdering af landets faste ejendomme.
Stk. 3. Til de i stk. 2 anførte værdier kan lægges værdien af forbedringer udført på ejendommen efter anskaffelsen eller vurderingen.
Stk. 4. Ved opgørelse af foreningens formue efter stk. 2, litra a, fratrækkes prioritetsgæld i foreningens ejendom opgjort til pantebrevsrestgælden. Ved opgørelsen efter litra b og c fratrækkes prioritetsgælden opgjort til kursværdi, for realkreditlån kursværdien af obligationsrestgælden, for indekslån kursværdien af den indeksregulerede obligationsrestgæld.
Stk. 5. Er der tinglyst deklaration på foreningens ejendom efter § 29 i lov om byfornyelse og udvikling af byer, fradrages der ved opgørelsen af foreningens formue et beløb, der svarer til den ydede støtte efter kapitel 4 i lov om byfornyelse og udvikling af byer. Fradrag efter 1. pkt. skal kun foretages i den periode, hvor det i den tinglyste deklaration er angivet, at tilbagebetaling af støtte skal finde sted ved afhændelse af foreningens ejendom.
Stk. 6. Den del af indekslån eller særskilt realkreditlån, hvortil der ydes enten afdragsbidrag, ydelsesstøtte eller ydelsesbidrag, der svarer til den samlede ydelse, i medfør af lov om sanering, lov om byfornyelse eller lov om byfornyelse eller boligforbedring, indgår ikke i opgørelsen af foreningens formue efter stk. 2-5.
Stk. 7. Er der ydet støtte til foreningen efter lov om sanering, lov om byfornyelse bortset fra kapitel 5, lov om byfornyelse og boligforbedring eller lov om byfornyelse og udvikling af byer, kan en andelshaver uanset reglerne i stk. 2-4 ved overdragelse beregne sig samme pris for andelen i foreningens formue, som der lovligt kunne beregnes umiddelbart inden gennemførelsen af de foranstaltninger, hvortil der er ydet støtte.
Stk. 8. Uanset reglerne i stk. 2-5 kan en andelshaver ved overdragelsen beregne sig samme pris for andelen i foreningens formue, som han selv lovligt har betalt, såfremt ejendommen er opført med støtte efter lov om boligbyggeri eller lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v. og finansieret med indekslån.
Stk. 9. Har boligministeren i henhold til § 56 a i lov om boligbyggeri, jf. lovbekendtgørelse nr. 144 af 26. februar 1998, eller § 179 a i lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v. påbudt en omprioritering af realkreditlån, hvortil der ydes rentesikring, kan en andelshaver beregne prisen for andelen i foreningens formue uden hensyntagen til den forøgelse af foreningens prioritetsgæld, der alene kan henføres til selv omprioriteringen. Foreningens prioritetsgæld opgøres efter stk. 4.
Stk. 10. Er der ydet tilskud til etablering af private andelsboliger efter § 160 b, stk. 1, i lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m.v., skal tilskuddet ved beregning af foreningens formue optages som en passivpost, der nedtrappes med en tiendedel af tilskuddets størrelse, første gang et år efter udbetaling af tilskuddet, og indtil hele tilskuddet er medtaget i formueopgørelsen.
Stk. 11. Værdien af forbedringer i lejligheden ansættes til anskaffelsesprisen med fradrag af eventuel værdiforringelse på grund af alder eller slitage.
Stk. 12. Overdragelsen må ikke betinges af, at erhververen indgår anden retshandel, bortset fra køb af inventar, der er særligt tilpasset eller installeret i lejligheden. Indgås i forbindelse med overdragelsen nogen anden retshandel, må erhververens vederlag ikke overstige, hvad overdragerens ydelse med rimelighed kan betinge.
Stk. 13. Det kan ikke aftales, at erhververen skal bære overdragerens omkostninger i forbindelse med overdragelsen.


Jeg håber dette er en hjælp, ellers må du lige skrive tilbage.

De bedste hilsner

Løvendahl
Brugeravatar
Løvendahl
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 414
Tilmeldt: 9/11/2007 01:55

Indlægaf ismand » 14/12/2007 13:48

tak for dit svar maximalprisen for hans bolig udgør ca 345000 kr,vores byggeri er fra 2006 hej
ismand
Novice
Novice
 
Indlæg: 20
Tilmeldt: 24/07/2007 20:26

Indlægaf Løvendahl » 17/12/2007 00:47

ismand skrev:tak for dit svar maximalprisen for hans bolig udgør ca 345000 kr,vores byggeri er fra 2006 hej


Det var så lidt, glædelig jul.

Løvendahl
Brugeravatar
Løvendahl
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 414
Tilmeldt: 9/11/2007 01:55


Tilbage til Diverse spørgsmål og svar om andelsboliger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster

cron