Bestyrelsens beføjelser

Spørgsmål og svar bedes placeret i den af nedenstående kategorier som passer bedst.
Indlæg placeres kun i Diverse-kategorien hvis der ikke findes en anden passende kategori.
Der kan stilles generelle andelsbolig-spørgsmål til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.
Kig først om et lignende spørgsmål er besvaret i et af de over 12.000 indlæg der tidligere er skrevet.
BRUG GERNE SØGEFUNKTIONEN.

Bestyrelsens beføjelser

Indlægaf bhmonsrud » 24/03/2010 18:18

Hej,

I min andelsforening har vi en situation, hvor en andelshaver har fremlejet sin bolig uden tilladelse fra bestyrelsen og imod vedtægterne.

Det er sådan set klart nok at det er ulovligt ihht. vedtægterne.

Lejeren har gjort dette fordi hans økonomiske situation ikke kan bære huslejen og at det i praksis er umuligt at sælge boligen p.t. (Der er mange til salg i området).

Situationen er imidlertidig den at der blev indkaldt til ekstraordinær generalforsamling da det blev kendt at boligen var blevet fremlejet. Dette blev gjort for at høre andelshavernes mening i sagen og om hvorvidt vi skulle arbejde på evt. at få ændret vedtægterne således at det blev muligt at fremleje uden speciel grund - dog max. 2 år.

Over 2/3 af de fremmødte var for at reglerne skulle ændres - og vi gav dermed bestyrelsen grønt lys til at se på regelændringen.

ca. en måneds tid efter, får vi at vide at bestyrelsen har sendt sagen til Advokat og vil have smidt lejerne på gaden samt evt. ekskludere andelshaveren. Samtidig med at de ikke vil tøve med at sælge til langt under prisen for at 'dække omkostningerne.

Mit spørgsmål er:

Kan det passe at bestyrelsen uden videre kan gå imod flertallets ønsker på denne måde? Vi er jo enige om at det skal ændres fremadrettet - til en mere lempelig ordlyd.

Hvad er flertallets muligheder? Det er en ung børnefamilie (som forøvrigt gerne vil købe - men skal have et hus solgt først )alle er ved at sætte på gaden p.g.a. noget i vores øøjne paragraf rytteri. Der er jo ingen vindere. Foreningen, andelshaveren og familien får intet ud af det.
bhmonsrud
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 24/03/2010 18:01

Tilbage til Diverse spørgsmål og svar om andelsboliger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst