Forenings adgang til udlejet bolig

Spørgsmål og svar bedes placeret i den af nedenstående kategorier som passer bedst.
Indlæg placeres kun i Diverse-kategorien hvis der ikke findes en anden passende kategori.
Der kan stilles generelle andelsbolig-spørgsmål til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.
Kig først om et lignende spørgsmål er besvaret i et af de over 12.000 indlæg der tidligere er skrevet.
BRUG GERNE SØGEFUNKTIONEN.

Forenings adgang til udlejet bolig

Indlægaf Daemon » 18/11/2010 20:31

Hej. Jeg har faktisk lagt det samme ind under ejerforeningsdebat, men måske læser flere af os i andelsboligforummet.

I tilfælde af vandskade hvor andelsboligen er udlejet, og lejer giver adgang til skadesservice, skal ejeren, dvs. andelshaveren selv så også give tilladelse? Lejer har jo pligt til at melde skader til udlejer, så jeg går ud fra, at det er i orden, at foreningen ikke også melder skaden til ejeren/andelshaveren?

Hvad hvis andelsboligen står tom? Der er tale om en vandskade, som hvis der ikke blev gjort noget, kunne risikere at ødelægge dels lejligheden og dels de underliggende boliger. Ejeren havde i dette tilfæde givet viceværten en nøgle på et tidligere tidspunkt og derfor gik man ind uden videre og sørgede for affugtning mv. uden dog først forinden at have fået fat i ejeren? Foreningen opfattede situation som akut og uopsættelig, men ejeren føler sig forulempet.

Jeg er spændt på at høre Jeres kommentarer. Jeg vil også gerne høre - i lignende situation, hvor man bliver nødt til at bruge låsesmed, om hvorvidt foreningen må sende regning for låsesmed til ejeren(andelshaveren) eller om det er foreningen selv, der hænger på denne udgift?
Daemon
Novice
Novice
 
Indlæg: 27
Tilmeldt: 12/11/2008 11:23
Geografisk sted: Sjælland

Indlægaf Daemon » 23/11/2010 22:10

Ingen, der har lyst til at kommentere? Det ville være skønt med nogle relevante paragraffer. Jeg har selv kigget på Lejeloven, men her behandles jo alene udlejers ret til at gå ind i lejemålet i hastesager.
Daemon
Novice
Novice
 
Indlæg: 27
Tilmeldt: 12/11/2008 11:23
Geografisk sted: Sjælland


Tilbage til Diverse spørgsmål og svar om andelsboliger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron