Vandskade ved afløb

Spørgsmål og svar bedes placeret i den af nedenstående kategorier som passer bedst.
Indlæg placeres kun i Diverse-kategorien hvis der ikke findes en anden passende kategori.
Der kan stilles generelle andelsbolig-spørgsmål til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.
Kig først om et lignende spørgsmål er besvaret i et af de over 12.000 indlæg der tidligere er skrevet.
BRUG GERNE SØGEFUNKTIONEN.

Vandskade ved afløb

Indlægaf Jeanet » 17/02/2013 18:36

Jeg købte min andelslejlighed i december 2009. Min underbo gjorde mig i november 2012 opmærksom på, at det var begyndt at dryppe ned fra hendes loft, når jeg var i bad.

Andelsforeningens administrator blev kontaktet, og foreningens blikkenslager kom den 17. december 2012 for at udføre arbejdet. I mellemtiden brugte jeg ikke badeværelset for at undgå at forværre problemet. Blikkenslageren fortalte mig, at der var sat et forkert afløb i. Det afløb, der var sat i, er beregnet til vinylgulve og ikke til beton, sagde han.

Jeg har kunnet fastslå, efter at have set andre afløb i opgangen, at mit afløb var det oprindelige fra før andelsforeningen blev oprettet i 1989. Vurderingsrapporten angiver samstemmende, at der ingen forbedringer er lavet på badeværelset nogensinde. Desuden sagde blikkenslageren, at revner i gulvet har medvirket til utætheder hos underboen. Gulvet er et overmalet terrazzogulv, hvor jeg ikke har set nye revner, og de gamle, hårfine revner har været overmalet.

Blikkenslageren hakkede gulvet op og udskiftede afløbet. Straks efter blikkenslagerens besøg kom mureren. Mureren viste mig, at I-jernet er blevet skåret ud i sin tid - øjensynligt for at give plads til afløbet - og på grund af denne "bådudskæring" er korrosionsbeskyttelsen på I-jernet ikke længere intakt. Det er derfor blevet udsat for korrosion, der får betonen og terrazzogulvet til at "slå sig". Det er disse revner, som blikkenslageren nævnte. Jeg har taget billeder under arbejdet, hvor man kan se et tydeligt aftegnet mørkt område, der hvor terrazzogulvet er fjernet. Mureren sagde, at det mørke område faktisk er rust og ikke fugt.

Ifølge mureren er samme slags revner synlige på underboens loft. Han mener, at gulvet skal brækkes op, så I-jernet kan behandles med korrosionsbeskyttende middel, da der er tale om et bærende element.

Da jeg var overbevist om, at andelsforeningen ville have ansvaret for arbejdet, i og med at afløbet sidder nede i gulvet og skaden ifølge mureren skyldes korrosion på I-jernet, blev jeg meget overrasket over at modtage en temmelig høj regning for hele arbejdet i slutningen af januar. Blikkenslagerens faktura nævner kun, at "afløbet har sluppet beton/terrazzogulvet og skal udskiftes". Andelsforeningens byggeforsikring har afvist at dække beløbet, og andelsforeningen mener, at jeg som beboer skal betale fakturaen.

I foreningens vedtægter står der, at "andelshavers vedligeholdelsespligt omfatter også eventuelle nødvendige udskiftninger af bygningsdele og tilbehør til boligen, såsom udskiftning af gulve og køkkenborde. Andelshavers vedligeholdelsespligt omfatter også forringelse, som skyldes slid og ælde".

Hvordan er jeg stillet? Jeg havde jo ikke en jordisk chance for at vide, at der var problemer med afløbet eller gulvet, da der i mine øjne ikke var nogen synlige tegn.
Jeanet
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 17/02/2013 18:03

Re: Vandskade ved afløb

Indlægaf molan » 18/02/2013 12:28

Med minder der er tale om egentlige ulovligheder som derfor vil kunne kaldes skjulte fejl og mangler og hvor du vil kunne gøre regeres med sælger i sin tid, så har du umiddelbart efter min vurdering et problem - læse du hænger på regningen.

Gulvet er dårlig laver, hvilet betyder at holdbarheden er ringerer end forventet, du står derfor med et gulv som står for udskiftning grundet slid, ælde og dårlig håndværk/beslutninger.
molan
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 519
Tilmeldt: 23/08/2011 22:15


Tilbage til Diverse spørgsmål og svar om andelsboliger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron