Foreningen ejer 'badeværelset'

Spørgsmål og svar bedes placeret i den af nedenstående kategorier som passer bedst.
Indlæg placeres kun i Diverse-kategorien hvis der ikke findes en anden passende kategori.
Der kan stilles generelle andelsbolig-spørgsmål til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.
Kig først om et lignende spørgsmål er besvaret i et af de over 12.000 indlæg der tidligere er skrevet.
BRUG GERNE SØGEFUNKTIONEN.

Foreningen ejer 'badeværelset'

Indlægaf HoplaPoP » 5/11/2013 22:47

Jeg bor i en forening hvor ca. halvdelen har fået lavet badeværelser + gulvvarme i badeværelset med byfornyelsesstøttelån.

De andele som har et byfornyet badeværelse har fået hævet boligafgiften i forhold til de andele der ikke har fået lavet badeværelse med støtte.

Af en eller anden årsag får jeg at vide at foreningen ejer badeværelset, og derfor står for al vedligeholdelse af det. Dvs hvis et wc løber eller et spejl går itu eller der knækker en klinke eller en fuge går i stykker, så skal foreningen udbedre dette.

Man må ikke selv udbedre eller vedligeholde det.

Det er vist meningen at når støttelånet er betalt tilbage om ca. 17 år så bliver badeværelserne 'overdraget' til andelshaverne.

Jeg har googlet rundt men kan overhovedet ikke finde en lignende konstruktion andre steder.

Samtidigt med betales gulvvarmen over fællesudgifterne da der ikke kan sættes en clorius varmemåler op i disse badeværelser da de er 6 m2 eller under.

Problemet er at vedtægterne nogenlunde følger standardvedtægterne for indvendig vedligeholdelse, altså der er intet nævnt om at badeværelserne er ejet af foreningen i vedtægterne.
---
En andelshaver er forpligtet til at foretage al vedligeholdelse inde i boligen, bortset fra vedligeholdelse af centralvarmeanlæg og fælles forsynings- og afløbsledninger og bortset fra udskiftning af hoved- og bagdøre samt vriduer og udvendige døre. En andelshavers vedligeholdelsespligt omfatter også eventuelle nødvendige udskiftninger af bygningsdele og tilbehør til boligen, såsom f.eks. udskiftning af gulve og køkkenborde. En andelshavers vedligeholdelsespligt omfatter også forringelse, som skyldes slid og ælde.
---

Men der er en anden paragraf mht. forandringer
---
En andels haver er berettiget til at foretage forandringer inde i boligen. Forandnng skal anmeldes skriftligt for bestyrelsen senest tre uger inden den bringes til udførelse. Bestyrelsen kan gøre indsigelse efter stk. 3, hvilket skal ske inden tre uger efter anmeldelsen, og iværksættelse af forandringen skal da udskydes, indtil der er opnået enighed med bestyrelsen, eller det er astslået,
at indsigelsen var uberettiget.
---

Der udleveres blot et skriv hvor der står hvordan man skal forholde sig til sit 'byfornyede' badeværelse - altså man må ikke lave det om eller noget. Men det er der nogen der har gjort alligevel.

Lyder det normalt?
HoplaPoP
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 5/11/2013 22:17

Tilbage til Diverse spørgsmål og svar om andelsboliger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 12 gæster

cron