Voldgift og bedrageri med forbedringer

Spørgsmål og svar bedes placeret i den af nedenstående kategorier som passer bedst.
Indlæg placeres kun i Diverse-kategorien hvis der ikke findes en anden passende kategori.
Der kan stilles generelle andelsbolig-spørgsmål til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.
Kig først om et lignende spørgsmål er besvaret i et af de over 12.000 indlæg der tidligere er skrevet.
BRUG GERNE SØGEFUNKTIONEN.

Voldgift og bedrageri med forbedringer

Indlægaf Jeppekg » 6/08/2014 21:26

Vi har overtaget en andel hvor vi efter afskrivninger har betalt 275,000 efter afskrivninger fra 2006. Vurderingernes pris var blevet lavet af bestyrelsen på baggrund af sælgers opgørelse over anskaffelsespris og overdragelses sum.

Efter overtagelsen er blevet gjort bekendt med en række fejl og mangler, samt utalige eksempler på dårligt håndværk. Derfor fik en vurderingmand ud, samt VVS og EL tjek. Her var vurderingen at der var betalt ca. 100.000,-.

Efterfølgende har vi så gennemgået regnskabet som vurderingerne er lavet på baggrund af og fundet kvitteringer for tallerkner, legetøj, sengetøj, gaderobeskab, reoler mv. samt samme kvitteringer der optræder flere gange forskellige steder og returkvitteringer på køkkenelementer, som er indført som som købskvitteringer. Beløb for i omkr. 40.000,- før afskrivninger. Samtidig er alle kvitteringer på større arbejde fra 2005, ikke 2006. Dertil lægges at vurderingen er eget arbejde er meget høj og arbejdets kvalitet meget lav.

Vi har været ude i god tid, så der er holdt kr. 100.000,- tilbage til sagen er afgjort. Ifølge købskontrakten kan disse dog ikke holde tilbages længere en 6 uger efter overdragelsen medmindre der er anlagt retssag. Andelsboligforeningen har dog en vedtægt der siger at tvister om forbedringer skal afgøres ved voldgift, ved en voldgiftsmand udpeget af andelboligernes fællserepræsentation, hvilket jo ikke er en retssag, men samtidig, ifølge vores advokat, forhindrer os i at anlægge en retssag, da den ville blive afvist af domstolen.

Problemet ved voldgiften er at sagen ikke kan eksekveres, altså føres videre til fogedretten, hvis sælger nægter at betale. Derfor er vi meget afhængig af at pengene holdes tilbage. Samtidig dækker vores retsforsikring ikke, da den netop kun dækker sager som kan eksekveres.

Sælgers advokat afviser vores indsigelser og vil komme med svar når han kommer hjem fra ferie - 2 dage efter fristens udløb. Administrator har lovet at holde pengene tilbage til der er fundet en løsning, men det kan juridisk blive et tomt løfte.

Vi har derfor besluttet ensidigt at begære sagen afgjort ved voldgift i håb om at dette binder administrator til forsat at holde pengene tilbage.

Vi vil meget gerne hører om nogen har stået i lignende sager eller kender til dem. Evt. udfald af disse sager og hvad vores muligheder er i forhold til at pege på sælger og bestyrelse, få dækket vores udgifter indtil nu (Ca. kr. 14.000,-), samt om vi i den konkrete situation har andre muligheder en den vej vi er gået.

Håber meget på at hører fra jer!
Jeppekg
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 6/08/2014 20:46

Tilbage til Diverse spørgsmål og svar om andelsboliger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst