Hvem ejer krybeloftet - og skal man betale for det ????

Spørgsmål og svar bedes placeret i den af nedenstående kategorier som passer bedst.
Indlæg placeres kun i Diverse-kategorien hvis der ikke findes en anden passende kategori.
Der kan stilles generelle andelsbolig-spørgsmål til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.
Kig først om et lignende spørgsmål er besvaret i et af de over 12.000 indlæg der tidligere er skrevet.
BRUG GERNE SØGEFUNKTIONEN.

Hvem ejer krybeloftet - og skal man betale for det ????

Indlægaf Karin Andersersen » 7/07/2004 11:27

Vi har i vores andelsboligforening 4 lejligheder som ligger på "loftet", i endegavlene. Vi har nu en beboer som ønsker at åbne til kip og dermed bruge spidsen af taget "krybeloftet" dels fordi det giver en mere lys og luftig bolig (der er skrå vægge i lejlighederne) og så giver det mulighed for at etablere hems.
Iflg. vores vedtægter skal større ændringer/ombygninger eller ændringer af ejendommens fællesareal vedtages ved en generalforsamling.
Beboeren mener ikke at krybe/tørre loft indgår i BBR meddelsen hvorfor det ikke er en fælles bestanddel - men hvad er det så ???

Er der nogen som kender proceduren ved en sådan "overdragelse" af krybeloftet.
Er der en fast takst for betaling af dette areal eller "giver" man det til beboeren ???
Ejendommen har ingen gavn/glæde eller mulighed for selv af benytte spidsen af taget, da den ligger over loftrum og tørreloft...???
Bestyrelsen er indstillet på at indkalde til ekstra ordinær generalforsamling, og vi er meget positive, men har noget prøvet dette før ? er det noget som man betaler for via huslejestigning eller et engangsbeløb ???? eller ?????
Karin Andersersen
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 6/02/2004 15:16

Indlægaf Thomas Hildebrandt » 10/07/2004 13:45

Umiddelbart må man sige, at andelsboligforeningen ejer hele huset og grunden det ligger på - den enkelte andelshaver har brugsret til lejlighed, samt evt. andre specificerede områder, ex. kælderrum eller carport. Krybeloftet er således foreningens, og det kan en andelshaver ikke bare indlemme i sin lejlighed.

Det kan dog på generalforsamlingen besluttes at andelshaverens lejlighed kan udvides med det areal krybeloftet nu dækker. I så fald ville jeg synes, at det var rimeligt, såfremt andelshaveren betaler svarende til det antal kvardratmeter der lægges til hans andel (idet andelens areal derved øges og prisen på andelen også øges) OG at han betaler husleje efter det nye lejlighedsareal.
Thomas Hildebrandt
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 10/07/2004 13:38


Tilbage til Diverse spørgsmål og svar om andelsboliger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst