Uudnyttet loftsrum

Spørgsmål og svar bedes placeret i den af nedenstående kategorier som passer bedst.
Indlæg placeres kun i Diverse-kategorien hvis der ikke findes en anden passende kategori.
Der kan stilles generelle andelsbolig-spørgsmål til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.
Kig først om et lignende spørgsmål er besvaret i et af de over 12.000 indlæg der tidligere er skrevet.
BRUG GERNE SØGEFUNKTIONEN.

Uudnyttet loftsrum

Indlægaf Bjarne36 » 13/07/2004 14:06

Vi har en lejlighed på 4. sal (øverste), hvor man ikke har udnyttet en del af denne sals areal. Hun har således ikke købt retten til arealet og betaler således heller ikke boligafgift heraf. Økonomisk set ville foreningen have det betydelig bedre, hvis dette uudnyttede areal blev udnyttet.

Hvad er praksis for dette. Kan vi påtvinge andelshaveren, at købe boligretten hertil, hun vil helt klart være i mindretal. Og såfremt det kan lade sig gøre, hvad er prisen så for disse mildt sagt ubeboelige arealer. Nuværende andelskrone per m2, oprindelig anskaffelsespris per m2, andelskronepris minus istandsættelsesudgifter, eller 0 kr.???

Skal foreningen vælge at istandsætte det for egen risiko og herefter sælge boligretten til hende, dette så selvfølgelig til fuld andelskronepris.
Bjarne36
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 16/04/2004 10:34

Indlægaf HansL » 1/08/2004 00:47

I kan ikke tvinge den pågældende andelshaver til at købe det loftareal, der grænser op til den pågældende lejlighed. Heller ikke selv om der skulle være flertal for det.

Hvis andelshaveren er interesseret, og der i øvrigt er flertal for det, kan man ansøge kommunen om byggetilladelse til at udføre de pågældende bygningsmæssige ændringer. Salgsprisen for arealet skal fastlægges på en generalforsamling. Da foreningens samlede andels-areal øges ved sammenlægningen, vil det være mest rimeligt, hvis salgsprisen sættes til samme pris pr. m2 som de øvrige andels-m2. Derefter må andelshaveren selv bekoste samtlige byggeudgifter. Grunden til, at det er mest rimeligt sådan, er, at alle byggeudgifterne kan tillægges lejlighedens salgspris som en forbedring, og såfremt andelshaveren sælger lejligheden umiddelbart efter at ombygningen er færdig (altså før der nedskrives på forbedringen), så kan andelshaveren altså få alle pengene hjem igen. Hvis arealet sælges til en lavere pris end andelskronen, kommer andelshaveren til at tjene på det, hvilket ikke var meningen. Hvis foreningen betaler en del af byggeudgifterne, går det ud over foreningens driftregnskab - dvs. de øvrige andelshavere kommer til at betale - og det var heller ikke meningen.

Boligafgiften fastlægges ligeledes af generalforsamlingen, men bør efter min mening sættes til samme pris pr. m2 som for alle andre m2.
Venlig hilsen
HansL
HansL
Moderator
Moderator
 
Indlæg: 237
Tilmeldt: 19/03/2004 17:18
Geografisk sted: Storkøbenhavn


Tilbage til Diverse spørgsmål og svar om andelsboliger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster