Boligafgift

Spørgsmål og svar bedes placeret i den af nedenstående kategorier som passer bedst.
Indlæg placeres kun i Diverse-kategorien hvis der ikke findes en anden passende kategori.
Der kan stilles generelle andelsbolig-spørgsmål til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.
Kig først om et lignende spørgsmål er besvaret i et af de over 12.000 indlæg der tidligere er skrevet.
BRUG GERNE SØGEFUNKTIONEN.

Boligafgift

Indlægaf Scott » 15/09/2004 11:59

Hej

Jeg har et spørgsmål omkring fastsættelse af boligafgift. Hvordan er fordelingstallet? Er det altid ud fra BBR eller? Jeg er i den situation at nogle andele er fastsat ud fra BBR mens andre er tilfældigt tildelt x-antal kvadratmeter.

På forhånd tak.
Scott
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 8
Tilmeldt: 15/09/2004 11:55
Geografisk sted: København

Indlægaf HansL » 15/09/2004 15:37

Jeg ved ikke om det er bestemt ved lov - men uanset det, så bør boligafgiften være fordelt efter samme fordelingsnøgle som andelsværdien. Det skyldes bl.a., at en del af boligafgiften formentlig bliver brugt til at betale afdrag på nogle fælles lån, som foreningen har taget, og i takt med at gælden nedbringes, vil formuen og dermed andelsværdien stige - og derfor bør de to ting følges ad i samme forhold. Det er det mest logiske.

Man kan så, ved siden af dette, vedtage at visse forbrugsudgifter holdes uden for den egentlige boligafgift, og opkræves efter andre fordelingsprincipper. Det er bestemt ved lov, at varmeudgifter og antenneudgifter skal holdes udenfor, men også vandudgifter eller andre forbrugsudgifter kan afregnes anderledes. Fx løn til vicevært, trappevask mm kan afregnes med samme pris pr. lejlighed osv. Jeg tror ikke der er nogen lov der forhindrer dette. På den anden side set, skal man passe på ikke at gå i for små sko - man kan aldrig opnå fuld retfærdighed.

Hvis man skal lave om på beregningsmetoden, så husk at det skal besluttes på en generalforsamling.
Venlig hilsen
HansL
HansL
Moderator
Moderator
 
Indlæg: 237
Tilmeldt: 19/03/2004 17:18
Geografisk sted: Storkøbenhavn


Tilbage til Diverse spørgsmål og svar om andelsboliger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst