Flere hatte. Bestyrelsesmedlem og vicevært

Spørgsmål og svar bedes placeret i den af nedenstående kategorier som passer bedst.
Indlæg placeres kun i Diverse-kategorien hvis der ikke findes en anden passende kategori.
Der kan stilles generelle andelsbolig-spørgsmål til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.
Kig først om et lignende spørgsmål er besvaret i et af de over 12.000 indlæg der tidligere er skrevet.
BRUG GERNE SØGEFUNKTIONEN.

Flere hatte. Bestyrelsesmedlem og vicevært

Indlægaf Futo » 16/10/2004 19:57

Hej,

Hvordan er vicevært-funktionen udfyldt i andre A/B?

I min A/B er vores vicevært en af beboerne og pt. også bestyrelsesmedlem.

Det giver nogle problemer for bestyrelsesmedlemmer kan godt handle lidt egenrådigt. Det er i hvert fald tilfælde for vores vicevært.

I vores tilfælde, har vedkommende haft nogle afgørelser, som ikke har været til at ændre. Dvs. i og med, han også var i bestyrelsen, har der ikke været nogen at henvende sig til, hvis man følte sig dårligt behandling.

Jeg forstiller mig, at hvis rollen er adskilt (dvs. vicevært og bestyrelsen fungere adskilt) så er der i det mindste to aktører indblandet. Og en mulighed for at fyre viceværten, hvis han ikke udfører sit job tilfredsstilende. Den mulighed har vi i hvert fald ikke nu.

Hvis rollerne var adskilt kunne desuden være heldig at have en vicevært, der kan advokere for bygningen og beboerne - på den ene side. Og en bestyrelse, der advokere for det økonomiske på den anden side?

Men der er også en uheldig ting ved, at det er andelshaver i foreningen - for i vores tilfælde er det også en kontroversiel beboer i foreningen. Det gør det jo ikke nemt at henvende sig til ham, hvis man har et problem han skal se på (og man tidligere har været uenig med ham). Jeg forstiller mig alt andet lige, det må være lettere at henvende sig et en person (vicevært), man ikke kender personligt, fra ens nære omgangsmiljø. - Og at denne personligt ville være mere proffesionel omkring sit arbejde.

Nå, men summa sumarum: Hvordan løser udfylder i vicevært-rollen i jeres andelsboligforeninger? Er der nogle der har en paragraf, hvor der står, at bestyrelsesmedlemmere ikke også må fungere som vicevært?

Jeg kan se af A/B Jæger, som ligger på Nørrebro har følgende paragraf i deres vedtægter:

§31, stk. 4 "Ingen bestyrelsesmedlemmer eller andre andelshavere eller lejere i A/B Jøger kan fastansættes eller ansættes på fastansatlignende vilkår i A/B"

Jeg er ikke helt sikkert på, hvad er tænkt med paragrafen. Men det ligner noget af det jeg søger.

Men er der andre, der har en paragraf, der er mere rettet mod den problemstilling, jeg beskriver?

Jeg vil gerne stille et forslag til en vedtægtsændring på området, og kunne godt bruge både andres erfaringer og en "vedtægt"-tekst jeg kunne fremlægge.

På forhånd tak for svar og synspunkter :smile3:

Mvh Futo
Futo
Novice
Novice
 
Indlæg: 23
Tilmeldt: 9/11/2003 18:48
Geografisk sted: Købehavn

Indlægaf HansL » 17/10/2004 02:12

I kan jo også løse problemet ved at vælge en anden person til den pågældende post i bestyrelsen. Så bliver funktionerne adskilt. Du kan evt. selv stille op til bestyrelsesposten.
Venlig hilsen
HansL
HansL
Moderator
Moderator
 
Indlæg: 237
Tilmeldt: 19/03/2004 17:18
Geografisk sted: Storkøbenhavn


Tilbage til Diverse spørgsmål og svar om andelsboliger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron