Hensættelser til vedligehold

Her kan du stille generelle spørgsmål om ejerlejligheder og ejerforeninger til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.

Hensættelser til vedligehold

Indlægaf ABSøbjerg » 2/10/2005 17:01

Vi påtænker at hensætte til udvendig vedligehold, en %-sats af evt. driftsoverskud. Hensættelserne indsættes på en seperat konto med eget driftsregnskab. Denne konto er jo en del af foreningens samlede værdi, og bør vel fremgå af regnskabet. Vi vil lave en vedtægtsændring, således at værdien af denne konto fratrækkes den enkelte andelshavers andelskrone ved salg, såfremt saldoen er positiv.
Er dette juridisk korrekt, og har nogen evt. forslag til ordlyden i vedtægterne.
ABSøbjerg
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 2/10/2005 16:24

Indlægaf JG12 » 4/10/2005 19:49

...Vi vil lave en vedtægtsændring, således at værdien af denne konto fratrækkes den enkelte andelshavers andelskrone ved salg, såfremt saldoen er positiv.
Er dette juridisk korrekt, og har nogen evt. forslag til ordlyden i vedtægterne.


I vores lille A/B har vi pt. hensat ca. kr. 1.450.000 af foreningens formue til reservefond/vedligeholdelse. Derfor fraregnes dette beløb i den samlede andelsværdi (før den fordeles på de enkelte andele). Dette gøres uden sværdslag (dvs. uden ændringer i vedtægterne).
Ideen med hensættelser (i et A/B) til reserve/vedligehold er netop, at hensættelserne ikke medregnes i andelsværdierne.

Bemærk: Hvis vi pludselig nedskrev reservefond/vedligeholdelsesfond til kr 0, ville alle andelsværdierne i vores A/B stige betragteligt.
Thomas Hansen
JG12
Novice på vej frem
Novice på vej frem
 
Indlæg: 31
Tilmeldt: 2/02/2005 07:32
Geografisk sted: Århus C


Tilbage til Spørgsmål og svar om ejerlejligheder

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster