Varmespild og fordeling

Her kan du stille generelle spørgsmål om ejerlejligheder og ejerforeninger til besvarelse af sitets øvrige brugere. Spørgsmål som kræver detaljeret indsigt i en konkret sag, kan ikke forventes besvaret.

Varmespild og fordeling

Indlægaf Sejler » 18/10/2004 14:27

Vi bor i en ejerlejlighed i en forening med ca. 20 lejligheder.
Vores lejlighed er klart den koldeste bl.a. grundet gavlvæg og placering under taget, MEN ikke mindst grundet revner i facaden, hvilket gør at vi ikke kan varme op til mere end 19 grader selv med det milde vejr der var i efterårsferien.
Vi har netop modtaget varmeregnskab hvor det fremgår at vi trods kun 51 m2 betaler langt mere end selv 10-15 m2 større lejligheder. Gennemsnittet på 17 lejligheder med få i samme størrelse og mange større er omkring 4.450,- om året og vores ligger som den eneste højt med 7.200,- til trods for vi sammen med en anden lejlighed har den største reduktion grundet beliggenhed.
Vi kan forstå at reduktionen er beregnet på baggrund af størrelse og kold beliggenhed men IKKE på baggrund af varmetab pga. af revner i facaden.

Og så til spørgsmålet;
Er der mulighed for at få en større reduktion da formålet med en reduktion til kolde lejligheder må være det samme uanset det skyldes kold beliggenhed eller kulde grundet dårlig facade??
Vi tænker på med tilbagevirkning samt resten af 04 da facaden står for at blive renoveret og isoleret.
Vi har haft lejligheden under 2 år.
Med venlig hilsen
J :smile9:
Sejler
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 18/10/2004 14:17

Indlægaf HansL » 18/10/2004 21:40

Jeg forstår jeres problemer.

Først problemet med opvarmningen: I kan (evt. efter aftale med bestyrelsen) bede viceværten om at skrue op for vandets fremløbstemperatur. Det koster selvfølgelig noget i varmespild fra selve rørene - en fælles udgift - men det er den pris foreningen må betale, når man ikke har vedligeholdt murene i tide.

Angående reduktion: Jeg er ikke sikker på, det er noget I har krav på ud over den reduktion i allerede får. Men I bør selvfølgelig kontakte bestyrelsen og foreslå yderligere reduktion, og I kan også fremsætte synspunktet på en - evt. ekstraordinær - generalforsamling, som I tilbyder at lægge hus til her på den kolde årstid. Så må man bare håbe på, at jeres naboer ikke er en flok egoister, som kun er ude på at slippe billigt selv, men at de også kan se det rimelige i jeres ønske.

Det er da altid en trøst, at I kan se en ende på problemerne, når muren bliver sat i stand og isoleret.
Venlig hilsen
HansL
HansL
Moderator
Moderator
 
Indlæg: 237
Tilmeldt: 19/03/2004 17:18
Geografisk sted: Storkøbenhavn

Indlægaf Sejler » 19/10/2004 07:36

Hej Hans

Tak for dit hurtige svar.
Ja..du har desværre nok ret.
Med venlig hilsen
J
Sejler
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 18/10/2004 14:17


Tilbage til Spørgsmål og svar om ejerlejligheder

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst