Selskab som udlejer

Emner om udlejning af andelsbolig, lejekontrakter, lejens størrelse og andelsboligforeningens lejere.

Selskab som udlejer

Indlægaf Agon » 2/04/2011 01:34

Vi er i øjeblikket i gang med at stifte en andelsforening bestående af 8 rækkehuse. Beboerne i et af husene har ikke råd til at købe. I et af de andre huse bor der imidlertid en forretningsmand som har tilbudt at et af hans selskaber kan købe denne sidste andel og leje den ud til de eksisterende lejere (som er ældre) på gældende vilkår. Vi vil sørge for at kun denne ene andel kan udlejes på den måde og kun indtil de nuværende lejere opsiger lejemålet. Vi har skrevet følgende i udkastet til vedtægter:

3.7. Som andelshaver kan endvidere ved andelsboligforeningens stiftelse maksimalt én enkelt andelsbolig ejes af en juridisk person, (selskab), forudsat at den til andelen knyttede bolig anvendes i overensstem-melse med nærværende vedtægter mod at den juridiske person stiller uigenkaldelig bankgaranti overfor andelsboligforeningen til et for andelshaverens forpligtelser til at betale boligafgifter og andre ydelser til andelsboligforeningen indtil andelen overgår til personligt. Bankgarantien skal beløbsmæssigt svare til 2 års ydelser. Uanset § 11 kan andelen udlejes på almindelig lejevilkår. Andelen kan ikke genudlejes og skal, når lejeaftalen ophører, straks af andelshaveren udbydes til salg af andelshaveren, således at ande-len overgår til personligt eje.

Nu er mine spørgsmål:
Vores advokat siger at det ikke er et problem i forhold til tilbudspligten at et selskab overtager nogle lejeres bolig på denne måde, er det også jeres holdning?

Sikrer den ovenstående vedtægtsformulering at kun dette selskab kan udleje og at det kun er så længe de siddende lejere er der?

Hvad sker der hvis selskabet går konkurs? Hvis vi når at ekskludere selskabet pga. manglende betalinger vil vi så kunne sælge huset og vil en ny andelshaver kunne sætte de eksisterende lejere ud?
Og hvad hvis et konkursbo overtager og sætter huset på tvangsauktion.

Er der andre problemer ved konstruktionen? Jeg har meget svært ved at gennemskue det her.
Agon
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: 20/01/2006 17:49
Geografisk sted: København

Indlægaf molan » 8/09/2011 12:47

Loven siger og der bør jeres advokat også vide, at alle andelshave skal stille ens. I kan derfor ikke oprette regler som gælder for en men ikke alle.
molan
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 519
Tilmeldt: 23/08/2011 22:15


Tilbage til Udlejning og lejere

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst