Ulovlig røg og kemiske dampe fra udlejer

Emner om udlejning af andelsbolig, lejekontrakter, lejens størrelse og andelsboligforeningens lejere.

Ulovlig røg og kemiske dampe fra udlejer

Indlægaf Andelsmand123 » 30/05/2016 21:40

Kære andelsboligdebat

Vores forening udlejer et kælderlokale til to cykelsmede, der bruger det til værksted og forretning. For nylig har cykelsmedene udvidet, så de nu bruger lokalerne direkte under vores lejlighed.

- Begge cykelsmede kæderyger hver dag, hvilket er i strid med arbejdsmiljøloven (jeg har ringet til Arbejdstilsynet og de har bekræftet dette) og skaber kraftig røglugt hos os. Vi har informeret dem om rygeloven flere gange og bedt dem holde op, men er blevet afvist og kommanderet ud af butikken med truende og aggressiv adfærd.
- Cykelsmedene bruger dagligt maling, lak og andre opløsningsmidler som siver op i vores lejlighed og giver en frygtelig lugt, ligesom de selvfølgelig er sundhedsskadelige. Bestyrelsen har for nyligt opsat to ventillatorer i vinduerne dernede. De er på størrelse med den man typisk har i brusekabinen. Lokalet er vel 60 m2. Ventillationen har ingen effekt haft og er ikke i nærheden af at leve op til arbejdsmiljølovens retningslinier.

Problemet er grundlæggende, at bestyrelsen tilsyneladende ikke synes at hverken rygning eller kemidampe er et problem.

De vil således ikke henstille til lejerne at de ikke må ryge (de siger de ikke 'har hjemmel' da det hører under arbejdstilsynet). De vil heller ikke give lejerne en advarsel for den truende adfærd. Og de vil heller ikke henstille til lejerne om ikke at bruge sundshedsskadelige stoffer før der er ordentlig ventillation. Hvorvidt de vil installere lovlig ventillation er stadig uklart. Men formentlig ikke, da det er temmelig dyrt (ca. 30.000), og cykelsmedene kun indbringer 3000 om måneden i husleje-indtægter.

Spørgsmålet går så på: Hvilke muligheder har vi for at få bestyrelsen til enten at opsige lejerne, eller i det mindste sørge for de overholder dansk lov (herunder rygeloven og arbejdsmiljøloven)?

På forhånd tusind tak for hjælpen! ;-)
Andelsmand123
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 30/05/2016 21:25

Tilbage til Udlejning og lejere

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst