knopskydninger - hvad er de?

Om etablering, salgsværdi, lovlighed og dokumentation.

knopskydninger - hvad er de?

Indlægaf panodil82 » 6/04/2006 02:39

hej,

til vores næste generalforsamling har nogen fremlagt et forslag om at tillade 5. sals andelshavere at købe loftrummet for at omdanne disse til knopskydninger. jeg synes ikke det er umiddelbart overskueligt hvad det vil betyde for os andre andelshavere der ikke vil kunne benytte os af denne ordning.

vi får jo vores nuværende egen loftrumsareal inddraget uden at vi kan gøre noget ved det, og 5. sals andelshaverne kommer til at tjene meget på dette siden vores boligafgift er lav (og har ikke rokket de sidste par år) mens markedsværdien stiger årligt med en gevaldig hastighed. argumentet forlyder, at vi andre vil kunne nyde en stigning i vores andelsværdi pga "bedre brug af andelsarealerne", men de har ikke fremlagt noget budget om det. jeg synes endvidere ikke at kunne finde noget guf om knopskydninger på nettet. desuden vil det jo for det første være foreningen der tjener på det, og ikke den enkelte andelshaver der vil lade tab af inddragelsen.

foruden dette sæt nu, i fremtiden, hvis der så bliver fortaget et lovforslag der ophæver bendtsens bremsning for konvertering af andel til ejere så vil vi jo KLART miste en gevaldig værdi i at lade bestyrelsen inddrage vores arealer og sælge den videre til 5. sals ejere til en alt alt for billig pris.

Sidst, hvordan hænger det hele sammen med forsikring, vedligeholdelse osv? Hvis der havner et hul der går midt i mellem mit loftrum og deres knopskydning, skal foreningen så betale for at få min del af loftrummet repareret og vil det så ikke koste mere fordi taget af en knopskydning er mere 'avanceret' end et almindeligt lofterumstag??

tak for hjælpen...!
panodil82
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: 28/12/2005 16:10

Indlægaf zuma » 6/04/2006 13:55

Puha langt indlæg, blev lidt forpustet, så jeg læste det kun overfladisk (beklager). Du har krav på at få stillet et loftsrum til rådighed andetsteds i foreningen, alternativt som kælderrum.
zuma
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 1048
Tilmeldt: 11/06/2004 15:44

Indlægaf panodil82 » 6/04/2006 14:43

beklager, men jeg synes emnet er kompliceret, og jeg har hidtil ikke fundet noget på nettet der forklarer nærmere hvad knopskydninger handler om og hvilke konsekvenser disse har for os andre andelshavere.

vi har fået vide, at loven påkræver andelsforeningen at give mindst 3 kvm per lejlighed. det betyder at for os der måske har 6-8 kvm nu kan få vores beslaglagt uden at blive direkte kompenseret for det.

passer det?

har nogen som helst erfaringer med knopskydninger? jeg synes det udelukkende virker som en gevinst for 5. sals andelshavere og ingen andre.
panodil82
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: 28/12/2005 16:10

Indlægaf zuma » 6/04/2006 15:10

Hvis man tager argumenterne hver for sig, så er det rigtigt, at en større udnyttelse af ejendommen vil medføre en øget vurdering af ejendommen, men det er klart, at de udvidende andelshavere også nyder godt af denne øgede stigning, og at denne stigning vil blive større end hos de resterende andelshavere, idet de udvidende andelshavere jo har flere kvadratmeter, hvorpå stigningen sker.

Det virker mærkeligt, at man har kunne gennemføre et sådan projekt uden at folk har krævet at se budgetter eller lignende, der vist en samlet konsekvensberegning for foreningen. Der må være beboere, der har sovet gevaldigt i timen. Og så skal vi jo tilbage til den klassiske om, med hvilken stemmeflertal en sådan beslutning skal kunne vedtages.

Nu er det jo sådan, at man i en forening skal følge flertallets beslutninger, også selvom man ikke altid er enig.
zuma
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 1048
Tilmeldt: 11/06/2004 15:44

Indlægaf panodil82 » 7/04/2006 01:24

Det værste er, at der nu er blevet oprettet en projektgruppe (der skal foretage undersøgelser om hvordan man fører idéen ud i verden) som udelukkende består af andelshaverne fra 5. sal. Det synes jeg er meget beklageligt.

Nu er forslaget blevet vedtaget uden, at jeg mener, at folk virkelig har forstået de økonomiske konsekvenser af projektet. De har blot taget advokatens ord som givet (at det er godt for os allesammen) og ikke krævet noget nærmere udkast. Jeg mener man først burde oprette en projektgruppe (med folk både fra og ikke fra 5. sal) og derefter fremlægge projektet med beregninger osv.

Jeg vil gerne gøre mit bedste for at indkalde til ekstraordinær generalforsamling, men det er svært når jeg for tiden bor i udlandet. GRRR.
panodil82
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: 28/12/2005 16:10

Indlægaf zuma » 7/04/2006 08:39

Jeg finder det fortsat uforståeligt, at de øvrige beboere blot ser til uden at gribe ind, men hvis det er deres ønske, er det nok ikke så meget at gøre.
zuma
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 1048
Tilmeldt: 11/06/2004 15:44


Tilbage til Forbedringer og løsøre i lejligheden

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Bing [Bot] og 1 gæst

cron