Betragtes opsætning af stuk som en forbedring?

Om etablering, salgsværdi, lovlighed og dokumentation.

Betragtes opsætning af stuk som en forbedring?

Indlægaf SwooN » 3/10/2006 07:26

Hej

Jeg har netop købt en andelsbolig, hvoraf det af købskontrakten fremgår at sælger har opsat stuk i 3 af 5 rum. Ved bestyrelsens syn af lejligheden er dette blevet betragtet som en forbedring. Personligt (og mange andre naboer samt venner) mener dog ikke at der burde være tale om en forbedring da 1) der er ikke tale om en gammel herskabslejlighed, men et 12 år gammelt moderne byggeri , 2) selv om det er en pæn lejlighed, så er opsætningen lavet så sjusket, at det ødelægger lejlighedens fremtræden. Desuden mangler der en stukliste i køkkenet, så arbejdet er tilsyneladende ikke færdiggjort.

Ved indflytning beslutter vi os for, at nedrive stuken. Det resultere naturligvis i, at al tapeten ryger af og vi må fjerne al gammel tapet i lejligheden og opsætte nyt.

Spørgsmålet er nu om 1) opsætning af stuk kan betragtes som en forbedring, 2) om sælger hæfter for omkostningerne ved at opsætte nyt tapet, som følge af det dårligt udførte stukopsætningsarbejde.

En ting til, sælger har haft opsat kabellister med lim. De har ikke noget egentlig formål, men sidder blot på vægge og over karme. Burde sælger ikke have haft nedtaget disse før et syn? Nu står vi med problemerne, da en nedtagning af disse ligeledes river tapetet ned.
SwooN
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 13/12/2004 21:38

Indlægaf kontapus » 4/10/2006 09:31

Opsætning af stuk, vil som udgangspunkt være en forbedring, såfremt det passer til lejligheden. Vigtigt er det dog, at en forbedring kun kan tælle som sådan, hvis den er udført håndværksmæssigt korrekt. Hvis den er udført så sjusket/dårligt, at man er nødt til at nedtage den, bør der gives et nedslag i andelens pris, der modsvarer de omkostninger som køber vil have til at bringe forholdet i orden.

Hvis arbejdet er lavet så dårligt som du siger, bør du straks henvende dig til bestyrelsen, og gøre indvending over at stukken er blevet regnet som en forbedring.

Vedr. kabelbakkerne, så er der intet krav om, at de skulle have været nedtaget inden vurderingen af lejligheden i forbindelse med et salg. Hvorvidt de bør tælle som en forbedring, eller bør medføre et nedslag i andelens pris, kommer an på en konkret vurdering. Også i dette tilfælde bør du forsøge at gøre gældende overfor bestyrelsen, at kabelbakkernes placering og montering, burde have udløst en nedslag i andelens pris.
kontapus
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 182
Tilmeldt: 27/09/2005 00:43
Geografisk sted: København Ø


Tilbage til Forbedringer og løsøre i lejligheden

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron