Vurderingsrapport

Om etablering, salgsværdi, lovlighed og dokumentation.

Vurderingsrapport

Indlægaf petergade » 12/07/2009 18:39

Jeg har købt en andelslejlighed og har nu opdaget et vurderingsrapporten af forbedringerne er næsten 1 år gammel, da lejligheden har været til salg længe. Jeg er som sådan ikke utilfreds med den pris, jeg har betalt, men administrationen forlanger at jeg betaler halvdelen af prisen for vurderingen, men jeg synes ikke det er rimeligt at jeg skal betale for en gammel rapport. Der kan ligeledes ske meget på et år og en opdateret rapport ville da være rar. Kan jeg forlange en ny?

Et ekstra spørgsmål til rapporten. Det er konstateret at gulvvarmen i badet er defekt og der er fratrukket 3800kr, men der er ingen forklaring på, hvad der præcis er galt. Kan jeg forlange at defekten bliver uddybet?
Har jeg nogen rettigheder senere, hvis det viser sig at gulvet skal brydes op for at lave fejlen?

På forhånd tak
Peter
petergade
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 8
Tilmeldt: 12/07/2009 16:29

Indlægaf aratan » 13/07/2009 19:23

Er der ændret noget siden den eksistrende vurdering blev lavet(ud over almindeligt slid&ælde)?

Hvis ikke, så burde en ny vise præcis det samme som den der foreligger, alle beløb vil bare være afskrevet i forhold til den tid der er gået. Den afskrivning skal fratrækkes alligevel, så der er ingen forskel.

Hvad angår uddybning af defekter så ved jeg det ikke. Hvis der er tale om ulovligt&defekt så kan du senere vende tilbage til den du har købt af og forlange udbedring af det ulovlige, men hvis der er tale om lovligt&defekt så kan du næppe gøre andet end at acceptere det nedslag der fremgår.

Er der tale om vandbaseret eller elbaseret elvarme? Er det lavet af autoriseret håndværker?
aratan
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 360
Tilmeldt: 19/01/2006 16:42
Geografisk sted: Østerbro

Indlægaf Løvendahl » 14/07/2009 22:50

Hej Peter,

Du kan altid bede administatoren om en til det hjemmelsgrundlag, hvorpå han opkræver udgiften til vurderingsrapporten i lovene eller vedtægten, ellers vil du pointere, at du ikke har bestilt den og derfor ikke vil betale for den. Intet hjemmelsgrundlag ingen betaling uanset søforklaringer.

Vurderingsrapporten er vel ikke en tilstandsrapport, da tilstandsrappoter forældes efter 6 mdr. Og du skal selvfølgelig ikke betale for noget, som nu er værdiløst. En vurdering af ejendommen/andelen kan indgå i årsregnskabet og er en fællesbeslutning på generalforsamlingen. Denne betales som en driftsudgift af alle andelshavere og er derfor indregnet i fællesudgiften (huslejen).

Opgørelsen af vurderingsrapporten med kvitteringer skal fremgå som bilag i købeaftalen, med henvisninger til, at det er et lovligt krav ifølge andelsboligloven. Ellers kunne sælger i bedre tider jo bare kræve 200.000 for en vurderingsrapport, og dermed proforma blæse prisen op. Det er ikke en forbedring eller specielt tilpasset inventar eller en salgsomkostning (administrators udarbejdelse af aftalen), men en vurdering, som kan foretages uafhængigt af et salg til støtte for sælger. Var det en vurdering du skulle kunne bruge til noget, skal du og sælger sammen udpege en uvildig vurderingsmand, som laver en markedsbaseret pris. At sælger måske har fået sin ven til at lave vurderingen, som sætter boligværdien for højt, og så skal du betale for denne vurdering, det giver ingen mening. Jeg ville ikke betale den, før jeg blev tvunget med paragraffer, som siger jeg skal.

Fejl og mangler skal selvfølgelig præciseres for at man kan blive ansvarsfri. At gulvvarmen ikke virker ordentligt i badeværelset er ikke præcist nok, og du skal ikke lade dig spise af med hurtige håndøre. Mangen skal undersøges, udbedres og derefter opgøres som et afslag i den endelige købesum når dener udbedret. Derfor skal bestyrelsens kasser/administrator holde ca. 50.000,- tilbage indtil manglen er udbedret og modregnet i det beløb sælger skal have udbetalt.
P.S. Det er altid interessant for alle at høre, hvordan et problem blev løst i sidste ende, husk derfor at skrive, hvordan problemet blev løst.

Venlig hilsen

Løvendahl
Cand.jur.


Jeg søger p.t. nye udfordringer - se mit CV på http://www.lovendahl.eu
Brugeravatar
Løvendahl
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 413
Tilmeldt: 9/11/2007 01:55


Tilbage til Forbedringer og løsøre i lejligheden

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron