Sælgers ansvar v. ulovlig VVS-installation

Om etablering, salgsværdi, lovlighed og dokumentation.

Sælgers ansvar v. ulovlig VVS-installation

Indlægaf FamilienBentin » 23/09/2013 17:49

Vi har d. 15. april 2013 købt en andelsbolig, hvor der i forbindelse med salget blev foretaget en vurdering af et, af andelsboligforeningen udpeget, vurderingsfirma.
På baggrund af vurderingen skulle vi betale 4898 kr. i forbedringer for, at tidligere ejer havde installeret en brusekabine. I vurderingsrapporten står der, at det ved vurderingen blev oplyst, at kommunen brevligt har meddelt, at den ønsker ændringer for så vidt angår vandtilførslen (til brusenichen).
Vi har dog aldrig set dette brev, men har aldrig skænket det en tanke, at en ulovlig VVS-installation kunne godkendes i en vurderingsrapport. Det fremgår intetsteds, at installationen ikke er lovlig eller at kommunens ønske snarere er et krav som et led af lovliggørelsen.

Da vi beslutter os for at sælge andelslejligheden (5,5 måned efter overtagelsesdato), bliver der på samme vis foretaget en vurdering med henblik på salg. Men nu har andelsforeningen skiftet vurderingsfirma. Vurderingsmanden kræver VVS-tjek samt lovliggørelse af brusekabinen, som der åbenbart ikke har været opsat korrekt.
Vi henvender os til vores bestyrelsesformand, der dobbelttjekker hos deres administrationsfirma, og informerer os om, at dette helt og holdent bliver for vores egen regning.

Vi finder modstridende oplysninger, når vi gennemlæser vedtægter og dokumenterne, der er vedhæftet den oprindelige vurderingsrapport. På den ene side fremgår det, at
- Alt VVS-arbejde skal foretages af autoriseret installatør, og alle anvendte materialer skal være VA-godkendte. Der udbedes i vedtægterne også en kopi af alle fakturaer, garantibeviser, ibrugtagningstilladelser og anmeldelser til kommunen, der skal opbevares hos bestyrelsen.
- Etablering af brusekabine (og andre vandbærende installationer) skal overholde gældende håndværksmæssige og kommunale krav og retningslinjer.

I vurderingsrapporten fremgår det ligeledes:
- Sælger er ansvarlig for forbedringsarbejdernes lovlighed, og er pligtig til at fremskaffe nødvendig dokumentation for arbejde, der kræver anmeldelse eller autorisation.

Men vi kan dog også se, at der i vurderingsrapporten står, at det er købers ansvar at sikre sig, at de nødvendige dokumentationer foreligger ved overtagelse af andelen.

Er der nogen, der kan afgøre, hvad vi har af muligheder? Et civilt søgsmål af sælger er vist i overkanten i forhold til beløbets størrelse (trods alt) - men vi føler os meget snydt og ladt i stikken af andelsboligforeningen. Og ikke mindst meget bitre over at skulle stå med den udgift for noget, som vi har betalt for som forbedring.

På forhånd tak!
FamilienBentin
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 23/09/2013 17:36

Tilbage til Forbedringer og løsøre i lejligheden

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster