Side 1 af 1

istandsættelse af lejlighede

Indlæg: 20/02/2016 16:55
af Brian
Hvis man tapetsere og malere sin lejlighed og sætter filt på loftet lige inden salg.
Kan man så trække det fra ved salg.
Evt.hvor kan man læse om det.

Re: istandsættelse af lejlighede

Indlæg: 20/02/2016 18:44
af Sangeren
Ved trække fra, gætter jeg på du mener, få forbedringer for... Og nej, maling tapetsering, maling og filtning tæller ikke som forbedring, men vedligeholdelse. Dog tæller det hvis det er en helt ny væg du har sat op. Jeg har sendt dig et link tidligere om forbedringer, hvor det også fremgår.

Re: istandsættelse af lejlighede

Indlæg: 21/02/2016 00:06
af marka
Det er desværre ikke korrekt.

Såfremt du har savsmuldtapet (rutex), hvilket det lader til du har, så vil nyt filt og maling være en forbedring.

Re: istandsættelse af lejlighede

Indlæg: 21/02/2016 13:37
af Sangeren
Til Marka

Du læser tydeligvis dybere end jeg gør :O) Jeg har nemlig ikke lige læst noget om savsmuldstapet.

Brian skriver han vil tapetsere og male vægge. Det giver efter min mening ikke forbedring. Hvis vi snakker ekstraordinær opretning mener jeg dog du kan få 50%.

Hvis loftet er kalket loftet eller ufiltet pudset siv. Så vil jeg også gerne gå med til en forbedringsværdi ved opsætning af filt og efterfølgende maling. Men ret mig hvis jeg tager fejl. Jeg har barer i min tid ikke fundet andre oplysninger, men vi skal jo alle lære :)

Re: istandsættelse af lejlighede

Indlæg: 21/02/2016 18:52
af marka
Man må formode at der pt ikke er filt - det giver sjældent mening at fjerne filt for at sætte nyt filt op.
Ved ekstraorinær opretning kan man få 100% herunder spartling, filt, maling - der kan dog være noget i vedtægterne der siger man kan få mindre. Ved overstående kan man faktisk få malingen, vævfyler m.v. med som forbedring. Man kan ligeledes få værdien af at fjerne det gamle tapet med som "forbedring"

Re: istandsættelse af lejlighede

Indlæg: 24/02/2016 20:08
af Sangeren
Hej Marka

Nu ved jeg ikke om du er lejlighedsvurderingsmand, administrator eller advokat? Har du mulighed for at linke til din kilde? Det ville være super hvis du har et sted man kan læse det officielle retningslinjer. Altså ud over det som div. vedtægter ellers må supplere med.

Jeg anerkender gerne at min kilde måske ikke er den mest plausible, men jeg gik stærkt ud fra at de trods alt havde undersøgt det før at de har skrevet deres guide. Kig ud fra at de har gået ud fra ABF håndbogen.

Re: istandsættelse af lejlighede

Indlæg: 24/02/2016 23:39
af marka
Advokat

Det finder du i § 5, stk. 9

Det afskrives på linje med øvrige forbedringer.
Har Brian blot malet sit rutex over, tæller dette ikke som en forbedring men vedligeholdelse.

Re: istandsættelse af lejlighede

Indlæg: 24/02/2016 23:42
af marka
iøvrigt....

Andelsboligforeningsloven indeholder ikke regler for, hvordan der skal afskrives eller for hvilken procedure, som skal følges.

Det er op til den enkelte forening, om det er bestyrelsen eller en vurderingsmand, som værdiansætter forbedringerne. Det er en god idé at skrive det ind i vedtægterne, hvis foreningen bruger en vurderingsmand. I ABF’s standardvedtægter er det den alternative bestemmelse §14, stk. 5. Det er dog stadigvæk bestyrelsen, der ifølge Andelsboligforeningsloven §6, stk 3 er ansvarlig for at godkende den endelige pris for boligen inklusive afskrivninger.

Re: istandsættelse af lejlighede

Indlæg: 26/02/2016 02:16
af Sangeren
Good to know :) En gang imellem er det meget rart at vide om I andre er lige så meget lægmænd som os andre :)

Jeg skal så ærligt indrømme at jeg ikke lige kan finde svarene i de § i Andelsboliglovgivningen, af dem der ligger til rådighed på nettet. Der ligner det at dem du henviser til begge omhandler lån i foreningen. Men igen, jeg kigger jo nok det forkerte sted :)

Men jeg synes også der er en tendens til at der kan være stor forskel på hvad de forskellige vurderingsfolk vurderer på :D Det gør det ikke mere overskueligt...

Men hey, er du så specialiseret ud i andelsjura? For så har du vel ikke tilfældigvis forstand på juraen omkring foreningers salg af erhvervslejligheder(til private med påkrav om ombygning til beboelsesbolig), og bestyrelsens ansvar for at overholde vedtægterne/købers ret til at kræve hævd på vedtægterne? Jeg tror nemlig at Molan prøver at lokke mig ud på et vildspor :O)