Syn og skøn

Om etablering, salgsværdi, lovlighed og dokumentation.

Syn og skøn

Indlægaf LBH » 16/12/2004 18:57

Hej.

Hvis en bestyrelse mener at timeforbruget er sat for højt, og forlanger syn og skøn, kan man så som sælger selv indkalde og betale for en ekstra syn og skøns mand, således at der ved gennemgang af lejeligheden er to syn og skøns mænd??

Det jeg overvejder er, at jeg gerne selv vil have en syn og skøn mand med, der kan følge med i, om det bliver en fair vudering og evt. gøre indsigelser ved opgørelse af forbedrelserne i min lejelighed.

På forhånd tak.

Lars H
LBH
Novice
Novice
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 29/11/2004 17:56

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 19/12/2004 03:32

Du skal følge reglerne i foreningens vedtægter.

I normalvedtægten står for eksempel:
http://www.andelsbolig-debat.dk/Normalvedtaegt1988.htm
§ 20 Stk. 4. Kan den fraflyttede andelshaver ikke acceptere den af bestyrelsen fastsatte pris for forbedringer, inventar eller løsøre samt det af bestyrelsen fastsatte nedslag for mangelfuld vedligeholdelsesstand, vurderes disse ved syn og skøn, foretaget af en skønsmand, der skal være bekendt med andelsboligforhold. Parterne udpeger i forening en skønsmand. Kan parterne ikke blive enige herom, udpeges skønsmanden af boligretten. Skønsmanden skal ved besigtigelsen af boligen indkalde både den pågældende andelshaver og bestyrelsen og udarbejde en vurderingsrapport, hvor prisberegningen specificeres og begrundes. Skønsmandens vurdering er bindende for såvel andelshaveren som bestyrelsen. Skønsmanden fastsætter selv sit honorar og træffer bestemmelse om, hvorledes omkostningerne ved skønnet skal fordeles mellem den fraflyttede andelshaver og foreningen, idet der herved tages hensyn til, hvem af parterne, der har fået medhold ved skønnet.
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg


Tilbage til Forbedringer og løsøre i lejligheden

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst