Genetablering af væg

Om etablering, salgsværdi, lovlighed og dokumentation.

Genetablering af væg

Indlægaf Kramlezag » 10/03/2005 14:27

Hvis en beboer har fjernet en væg mellem to stuer og i øvrigt gjort det, som den slags nu skal gøres. Det vil sige det er ikke en bærevæg og er håndværksmæssigt forsvarligt.

Det er lavet inden foreningen blev stiftet.

Den næste beboer køber lejligheden som andelslejlighed. Er det en forbedring, når denne andelshaver genetablerer væggen? Han køber lejligheden som beset, så det kommer ikke bag på ham at væggen mangler.

Beboeren prøvede at føre en sag, hvor han påstod at han havde købt en 3v-lejlighed, men at lejligheden jo uden væg er en 2v-lejlighed. Men andre ord prøvede han at tørre udgiften for genetableringen af væggen af på foreningen, hvilket blev nægtet ham. Nu påstår han at bestyrelsen ikke vil godkende det som forbedring. Det kan bestyrelsen godt, men han får først pengene, når han flytter.

Der er dog nogen gange, hvor den slags ikke er en forbedring. Problematikken dukker gerne op i forbindelse med blændede døre, hvor det ikke vist ikke er en forbedring, mens reetableringen er. Og man kan vist ikke blænde og reetablere i en uenedelighed.

Kan nogen tydeliggøre reglerne om dette?

Med venlig hilsen

MTG
Kramlezag
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 10/03/2005 14:12

Indlægaf HansL » 10/03/2005 21:57

Hvis den nye beboer har set rummene i lejligheden, kan det ikke komme bag på ham, hvor mange rum lejligheden består af. Han må formentlig acceptere at det er en skrivefejl, at der står 3v i stedet for 2v.

Når en væg fjernes og senere bygges op, eller en dør blændes og senere genetableres, vil det normalt være den seneste fjernelse eller etablering der tæller med som forbedring, og kun det. Sådan er det ifølge ABF's retningslinier, som mange foreninger benytter. Lidt mere tvivlsomt er det, hvis det er den samme andelshaver, som f.eks. deler et værelse midt over (for at få 2 børneværelser) og senere (når børnene er flyttet hjemmefra) fjerner væggen igen. For så sælges lejligheden i samme stand som den blev købt. Tæller seneste fjernelse med? Jeg tror det. (Ellers er det bare om at sælge til ægtefællen før væggen fjernes, for så vil opbygning af væggen tælle med her, og fjernelsen vil tælle med, når lejligheden senere skal sælges "rigtigt").
Venlig hilsen
HansL
HansL
Moderator
Moderator
 
Indlæg: 237
Tilmeldt: 19/03/2004 17:18
Geografisk sted: Storkøbenhavn


Tilbage til Forbedringer og løsøre i lejligheden

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst