kan vi bytte eksternt?

Om reglerne og mulighederne for bytning af andelsbolig

kan vi bytte eksternt?

Indlægaf stu » 3/04/2006 21:26

Hej alle !

Vi har en andelslejlighed som vi vil prøve at bytte eksternt! Men vi er blevet i tvivl om det overhovedet er lovligt?
så vidt vides er ekstern bytte lovligt ifølge andelsboligloven?.....
spørgsmålet er så om foreningen kan vedtage regler der ikke gør det muligt at bytte eksternt?
i vores andelsforening står der :

Overdragelse af andelen
§ 15
Ønsker en andelshaver at fraflytte sin lejlighed, er han berettiget til at overdrage sin andel. Andelshaveren bestemmer selv til hvem andelen skal overdrages, dog jfr. stk. 2. Bestyrelsen skal under alle omstændigheder godkende den nye andelshaver, men bestyrelsen kan kun nægte godkendelse såfremt der er væsentlige og relevante grunde herfor.
stk. 2.:
Andele overdrages som følger:
a) Fortrinsret tilkommer andelshaverens nærtstående familie, det vil sige forældre, børn og søskende. Fortrinsretten gælder kun hvis overdrageren ved overdragelsen ophører med at være andelshaver.
b) Herefter kommer eksisterende andelshavere i den rækkefølge der er anført i stk. 5.
c) Herefter kommer andre ansøgere, indtegnet på en ekstern venteliste, i den rækkefølge de skriftligt har indtegnet sig herpå, i betragtning.
d) Såfremt ingen er berettiget eller indtegnet jfr. ovenfor, kan andelen frit overdrages i overensstemmelse med hvad der følger nedenfor.
6
e) Såfremt fortrinsret efter pkt. a) og b) gøres gældende i forbindelse med en overdragelse, er der pligt for erhververen til at bebo og folkeregistertilmelde sig boligen i mindst 6 måneder efter erhvervelsen. Overtrædes denne bestemmelse kan erhververen ekskluderes og en handel fra erhververen til en senere erhverver annulleres således at den senere erhverver ekskluderes.
stk. 3.:
Andelshavere har bytteret indbyrdes. Bytte kan dog kun ske, hvis hver af de byttende andelshavere har været medlemmer af foreningen i mindst 3 år og ikke har foretaget bytte inden for de sidste 2 år. Ved bytte er andelshaverne forpligtet til at betale boligafgift i 6 mdr. for den nye andelslejlighed uanset om lejligheden sælges i den pågældende periode. Andelshaverne kan ikke fremleje den nye andelslejlighed i de første 6 mdr. efter byttet.


håber at høre fra jer!!!
MVH Stu
stu
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 3/04/2006 21:04

Indlægaf zuma » 4/04/2006 15:58

Det er min fortolkning, at vedtægternes stk. 3 hjemler en ekstern bytteret, som for at skulle give mening går forud for bestemmelserne i stk. 2, men det er altid en god idé at kontakte bestyrelsen for en nærmere forståelse af en uklar bestemmelse :smile22:
zuma
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 1048
Tilmeldt: 11/06/2004 15:44


Tilbage til Bytning af andelsbolig

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst