Side 1 af 1

Rabat ved bytning af andelsbolig

Indlæg: 25/11/2011 00:17
af Eddie
Vi er interesseret i at bytte andel i vores andelsforening. Ifølge vores vedtægter må man sælge til hvem man vil, så vi har altså ingen ventelister.

Sagen er den, at vi gerne vil bytte andel med en ældre dame, som har en større lejlighed og også gerne vil bytte til en mindre (vores). Vores andel er ca. 60.000 og hendes andel er ca. 90.000. Men da vi købte vores andel betalte vi ca. 65.000 for forbedringer, og efterfølgende udførte egne forbedringer for ca. 20.000 kr., mens der ikke er foretaget forbedringer i hendes andel. Det betyder at vores pris (med afskrivninger) kommer til i alt at ligge på ca. 110.000 kr., og det kan den ældre dame ikke betale.

Spørgsmålet er:
Er det tilladt at give rabat på vores egne og overtagne "forbedringer" og derved sælge til en pris på fx 90.000 så vi kan bytte lige over uden det koster noget for begge parter?

Vores interne vedtægter siger, at der skal en vurderingsmand på, der kan vurdere forbedringer etc., men som jeg læser andelsboliglovens § 5, stk. 3, så "kan" man tilægge værdi af forbedringer, men "skal" ikke.

Indlæg: 18/01/2012 16:48
af molan
Andelsboliger er kun underlagt regler med hensyn til overpris, der er ingen mindste pris. Du kan derfor sælge den for 0 kr. hvis du er "dum" nok til det.

Så, ja, I kan sagtens bytte lige over uden problemer, men ved eks. den ældre dames død vil arvingerne så få en gevinst ved forskellen. I kan altså ikke senere kommer og kræve kompensation, hvis I vælger at gøre sådan.