Bytte med andel efter knap 2 uger

Om reglerne og mulighederne for bytning af andelsbolig

Bytte med andel efter knap 2 uger

Indlægaf stuhr » 29/07/2004 20:13

Min kæreste og jeg har været så heldige at have overtaget en andelslejlighed for knap to uger siden. Vi har i dag set et opslag om en bytning med en person, som meget gerne vil bo i vores område.Vi har kontaktet hende og hun er meget interesseret i vores lejlighed med en bytning hurigst muligt. Idet vores husleje er høj 4000 kr pr. måned for 42 kvm ser vi dette tilbud som en ekceptionel chance for os, da den anden husleje kun er 2000 kr pr. måned og lejligheden er 55 kvm.

Det har aldrig faldet os ind, at en bytning kunne blive en mulighed netop p.g.a. vores høje husleje og lille lejlighed, så vi vil nødige spilde chancen for denne bytning, men vi er usikre på, hvordan vi står juridisk. Vi ville gerne lave en bytning hurtigst muligt, da vi er bange for, at den anden andelshavere måske finder et bedre bytning med en lavere husleje end vores. Hun sagde dog, at hun evt. ville være villige til at vente til d. 1/10 med den endelige overdragelse, hvis dette absolut skulle blive nødvendigt.

Vi har fået at vide, at siden der i vores vedtægter ikke står, hvor lang tid man min. skal bo der, før en bytning kan komme på tale, så burde det ikke være noget problem. Derimod har vi også hørt, at der er en lov, som siger, at købet af en andel er med henblik på beboelse, og at en hurtig bytning kunne anses for brud på denne lov. Vi mener dog ikke, at vi bryder denne lov, da vi har købt lejlighed for at vi selv kunne bo der. Derudover havde vi som nævnt tidligere slet ikke regnet med, at der var en mulighed for bytning og slet ikke til en andel som er større og billigere.

Kan vores forening gå imod en bytning, da vi kun har boet her i så kort tid? Er mulighederne større, hvis vi beder om en bytning til den 1/10, men oplyser dem om det allerede nu?
Vi kunne forestille os, at de ville blive irriteret på os, men på den anden side, så betaler vi jo også ejendomsadministrationen et gebyr for udarbejdelse af dokumenter og lign.
Er det ejendomsadministratoren som skal kontaktes ved en bytning eller er det foreningens formand?
Et sidste spørgsmål er : hvor lang tid en bytning tager fra man har meldt, at man gerne vil bytte med en anden andel?

På forhånd tak for hjælpen.
stuhr
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 29/07/2004 20:07

Indlægaf Klap » 10/08/2004 21:44

Har prøvet at bytte 2 gange og det tog lidt over 1 måned begge gange.

Har selv prøvet at bytte 'hurtigst muligt'.Andelsforeninge havde ingen invendinger, men blev af administrator rådet til at vente et par måneder med at bytte, sådan at det så 'lidt pænere ud'.

Mvh
Klap
Klap
Novice
Novice
 
Indlæg: 11
Tilmeldt: 10/08/2004 20:15


Tilbage til Bytning af andelsbolig

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron