studerende-hvilken lån skal jeg tage?

Om forbud og muligheder for pantsætning af andele samt optagelse af banklån.

studerende-hvilken lån skal jeg tage?

Indlægaf Mariaa » 27/09/2004 23:57

Hej med jer! :smile7:

Jeg er en ung studerende der snart skal til at købe en andelslejlighed og har brug for 120 000 kr. Er der nogle der ved hvor jeg får det bedste og billigste lån? (jps. jeg modtager su)
Mariaa
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 27/09/2004 23:48
Geografisk sted: København

Indlægaf HansL » 28/09/2004 09:34

Prøv Skandiabanken. De plejer at være billige.

Du skal i øvrigt vide, at andelsboligforeningen har pligt til at kautionere for et lån af en vis størrelse til køb af andelsbolig. Det står i Lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber. Der kan du også se, hvor stort lån foreningen må kautionere for. Det er ikke hele købssummen. Når foreningen kautionerer, mindskes bankens risiko, og det medfører en lavere rente.
Venlig hilsen
HansL
HansL
Moderator
Moderator
 
Indlæg: 238
Tilmeldt: 19/03/2004 17:18
Geografisk sted: Storkøbenhavn

Indlægaf ruan » 28/09/2004 10:49

Lån og Spar bank pt med 4,75 pct, indtil nye lån tilbydes af alle banker.
Men hvor vidt de vil låne dig alle 120K når du er på SU tvivler jeg på.
rune andreasen
ruan
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 8
Tilmeldt: 19/05/2004 14:20
Geografisk sted: London

Indlægaf Repo » 28/09/2004 14:40

Prøv i Københavns Andelskasse. Du kan se priser her:
http://www.kbh-andelskasse.dk.

Hvis ikke du allerede får Studielån, kan du med fordel begynde på det, og lade raterne indgå som ydelse på boliglånet. Studielånsrenten er i studietiden p.t. 4% og 3% når du skal afvikle lånet.

Skandiabanken kan du ikke bruge til noget! De yder kun lån op til til 60% af andelsværdien.
Repo
Repo
Ekspert
Ekspert
 
Indlæg: 108
Tilmeldt: 8/07/2004 14:12
Geografisk sted: København

Andelsboliglån til studerende

Indlægaf Repo » 4/06/2011 09:40

Næsten 7 år skulle der gå, før der kom liv i denne tråd igen. I mellemtiden er Skandiabanken blevet overtaget 2 gange, men Københavns Andelskasse lever stadig.
Vi har et tilbud til studerende, som ønsker en god studieandelsbolig.
Under visse forudsætninger kan den studerende vente med at betale renter og afdrag på lånet, til studiet er slut. Det åbner døren for boliger af en helt anden klasse, end studerende er vant til, og samtidig kan erhvervsarbejdet begrænses, så studiet kan gennemføres hurtigst muligt.

Læs mere her www.kbh-andelskasse.dk


P.S. Vi sørger naturligvis for at tjekke andelsboligforeningens finansiering med vores velfungerende kviktest, som også kan findes på hjemmesiden.
Repo
Ekspert
Ekspert
 
Indlæg: 108
Tilmeldt: 8/07/2004 14:12
Geografisk sted: København

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 8/06/2011 15:45

http://www.dr.dk/P3/P3Nyheder/2011/06/08/094843.htm
omtaler låne typen og både Finanshuset og Forbrugerrådet kritiserer lånet for at være for dyrt og usikkert, hvis man ikke får job lige efter, at man er blevet færdig.
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg

Indlægaf Repo » 8/06/2011 15:52

Hej Jens.
Her følger mine kommentarer til de 2 omtalte kritikere:

Den 8. juni 2011 endte Københavns Andelskasse på forsiden af MetroXpress med overskriften
”Bank lokker studerende med boliger”. Historien handler om vores nye tilbud til studerende om finansiering af andelsboligkøb på meget fleksible vilkår.

Historien er i løbet af dagen blevet copy/pastet af stort set alle elektroniske medier, og det er vi glade for.

Vi føler dog, at der er brug for nogle supplerende kommentarer udover dem, som vi har givet udtryk for i artiklen i MetroXpress.

Ordet ”lokke” er vi ikke så glade for, men vi accepterer alligevel brugen, for målet med vores henvendelse til medierne er jo at få opmærksomhed, og det er lykkedes.

Københavns Andelskasse kunne aldrig drømme om at lokke nogen til at gøre noget. Vores finansielle ydelser ydes kun efter en grundig rådgivning, hvor vi lægger alle kort på bordet og fordele og ulemper bliver belyst. I Københavns Andelskasse pakker vi ikke tingene ind.

Vi respekterer, at Forbrugerrådet advarer imod vores tilbud om andelsboliglån til studerende. Forbrugerrådet er jo sat i verden for at beskytte forbrugerne. Det er også helt normalt, at Kim Valentin fra Finanshuset i Fredensborg A/S advarer mod bankernes tilbud og rådgivning. Han har jo en økonomisk interesse i at så tvivl om bankernes rådgivning, så han i stedet kan sælge sin egen rådgivning for 2.100 kroner i timen.

Fælles for de 2 opponenter er, at de alene har øje for at der oparbejdes en gæld, hvis de studerende vælger at finansiere deres nye studiebolig med vores lån. Vi har selvfølgelig også fokus på dette forhold, hvilket meget tydeligt fremgår af vores hjemmeside.

Livet består af en lang række muligheder og risici ved at bruge af mulighederne. Vores tilgang til emnet sker af den positive vej. Vi starter med at se på mulighederne og forholder os derefter til de risici der er ved at bruge dem.

I det aktuelle emne, hvor vi tilbyder studerende finansiering af en god studiebolig har vi fokus på 2 ting:

• Den studerende skal have mulighed for at få en god studiebolig til en overkommelig pris.
• Den overkommelige pris for studieboligen skal medvirke til at begrænse erhvervsarbejdet og forkorte studieperioden.

Når den studerende skal vurdere vores tilbud, skal han sammenligne det med de alternativer der er. Vi er således blevet meget inspireret af de boligtilbud der findes på nettet. På boligportal.dk er der mange ”gode” tilbud:

• Skøn lejlighed i Valby. 2 V. 60 kvm. leje 5.200 kroner pr. måned.
• 2 V først på Amager. 65 kvm. leje 8.000 kroner pr. måned.
• Værelse i delelejlighed på Frederiksberg. 13 kvm. husleje 3.295 kroner pr. måned.
• Værelse København K. 22 kvm. husleje 4.000 kroner pr. måned.

Disse tilbud skal man så holde op mod de muligheder der er på andelsboligmarkedet.
I det eksempel som er omtalt i MetroXpress kommer den studerende til at have en andelsbolig centralt på Amager. 2V 50 kvm. med altan til en samlet månedlig udgift på 2.500 kroner. Hvis studiet tager 5 år kommer han til at have en ekstra gæld på 163.000 kroner, og det synes vi også er mange penge.

Spørgsmålet er så, hvad alternativet til denne gæld er? Hvis vi antager, at den studerende vælger den skønne lejlighed i Valby, kommer han i løbet af 5 år til at betale 162.000 mere i husleje.

Den ekstra husleje på 2.700 kroner pr. måned svarer tilfældigvis lige til det beløb som studerende kan låne af staten som SU lån. Hvis den studerende gør det, kommer han efter 5 år til at skylde staten 186.000 kroner.

Den studerende kan også vælge at påtage sig ekstra erhvervsarbejde, så han kan tjene 2.700 kroner mere om måneden efter skat. Hvis timelønnen er på 100 kroner, skal den studerende arbejde 50 timer ekstra hver måned, og det kan nemt gå ud over studiet med et længere studie til følge.

Er der f.eks. tale om en jurastuderende, som forlænger studiet med 1 år, betyder det at han går glip af en årsløn som kandidat. Hvis startlønnen er 30.000 til forskel for endnu et år på SU og 10 timers erhvervsarbejde pr. måned, koster et års ekstra studie 167.000 kroner efter skat. Og hvis SU klippene er brugt op, kan den studerende være henvist til at optage yderligere SU lån.

Forbrugerrådets og Kim Valentins advarsler om øget gæld er, efter min mening, derfor alt for ensidige. De bør også forholde sig til fornuften eller risikoen ved i stedet at optage SU lån eller forøge erhvervsarbejdet så det går ud over studieindsatsen. Eller anbefale de studerende at blive boende hjemme hos deres forældre.

Som en slutbemærkning vil jeg nævne, at Københavns Andelskasse ikke fraråder optagelse af SU lån. Hvis muligheden ikke udnyttes anbefaler vi, at der optages SU lån til nedbringelse af gælden hos os, da renten på SU lån kun er 4%.

René Poulsen
Direktør
Københavns Andelskasse
Repo
Repo
Ekspert
Ekspert
 
Indlæg: 108
Tilmeldt: 8/07/2004 14:12
Geografisk sted: København


Tilbage til Pantsætning og banklån

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 7 gæster