Eksklusion af andelshaver

Om husorden, vedtægter og vedtægtsbestemmelser som ikke er omtalt i en anden tråd

Eksklusion af andelshaver

Indlægaf pflarsen » 6/06/2012 07:39

Når man ønsker at ekskludere en andelshaver, der gentagne gange ikke har overholdt ordensreglementet om støj og varsling af fester, er det så bestyrelsen der alene kan beslutte det, eller skal det vedtages på en generalforsamling?
Der er flere klager fra de nærmeste naboer over vedkomende andelshaver.

MVH
Per Larsen
pflarsen
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 2/06/2012 09:54
Geografisk sted: København

Indlægaf molan » 6/06/2012 09:51

Det afhænger af om der står i vedtægter at det kræver en generalforsamling.

Standard er at bestyrelsen alene kan beslutte det. Men I skal dog være opmærksom på at den eksludere sikker vil bestride eksklusion og gå via boligretten.

Så skal I føre bevis for, at der er tale om en så grov overtrædelse af ordensreglementet, at det berettiger en eksklusion. Den bevisbyrde er tung at løfte, jeg vil forslå at I notere datoer og tid ned hver gang der er støj og etv. få lavet en støjmåling - så skulle I have en langt bedre chance for at vinde retssagen, som det utvivlsomt kommer.
molan
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 519
Tilmeldt: 23/08/2011 22:15

Tilbagelevering af brugsret til have til andelsboligforening

Indlægaf Rolig » 8/08/2012 08:49

En andelshaver mener ikke, hun længere magter at passe sin have. Hun vil derfor have, at andelsboligforeningen skal overtage hele haven (hendes andel af fællesarealet).
Skal der laves en tilføjelse til vores vedtægter/husorden, hvor der f.eks. står, at en andelshaver skal give et vist varsel 3-6 måneder) før man kan levere brugsretten tilbage og hvilken stand skal det tilbageleverede fællesareal være i ved andelsboligforeningens overtagelse?
Som formand mener jeg, at man ikke kan pålægge andelsboligforeningen ekstra udgifter. Da man købte andelsboligfoeningen fik man tildelt brugsretten til et stykke fællesareal (have) i henhold til andelsbeviset. Kan man ikke længere passe dette areal, må man skaffe hjælp udefra eller sælge sin andelsbolig. Så er problemet den enkelte andelshavers eller er
andelsboligforeningen forpligtet til at overtage deres brugsret til fællesareal?
Der er 16 andelshavere i vores andelsboligforening, så det kan godt give store problemer fremover.
Rolig
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 7/08/2012 17:32

Indlægaf molan » 8/08/2012 11:14

"Rolig" det er et nyt spørgsmål og burde være oprette separat:

Det afhænger af hvad vedtægterne siger, hvis der ikke står noget så er der ingen ret eller pligt til noget. Dermed står det andelsboligforeningen frit for, om man ønsker at overtage brugsretten eller ej og etv. hvornår.

I kan i så fald altså godt nægte at modtage haven og det vil så fortsat være andelshaverens problem at passe sin have eller at få den passet hvis denne ikke selv magter det.
molan
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 519
Tilmeldt: 23/08/2011 22:15


Tilbage til Vedtægter og husorden

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster

cron