Side 1 af 1

Dispensation eller tilladelse til hund

Indlæg: 14/03/2005 23:06
af MnM
Hej Forum.
Jeg har læst indlæggene i forumet, men synes ikke jeg får helt klart svar.

Jeg bor i en andelsforening, hvor vedtægterne siger, at man godt må holde kat, men ikke hund.
Da jeg er deltidsbeskæftiget som hundetræner og tjener en stor del af min månedlige indkomst på denne måde, er det selvsagt et vigtigt arbejdsredskab for mig at kunne holde hund.
Jeg har fået at vide, at andelsloven siger, at alle er lige, og at der derfor ikke kan gives dispensation til et enkelt medlem for denne regel. Er der slet ingen mulighed for dette? Nogle var inde på, at der kan fastsættes regler om, at bestyrelsen kan give dispensation. Kan man det?

Kan man evt. i en vedtægtsændring fastsætte regler for hvilke hunderacer man må anskaffe eller pålægge hundeejere at søge hjælp eller rådgivning, hvis man f.eks. står med en hund, der gør, når ejer ikke er hjemme? Kan man fastsætte regler for max antal hunde i foreningen, evt. med en venteliste?

På forhånd tak for jeres hjælp!

Indlæg: 15/03/2005 00:59
af Admin. Jens Arentoft
Det er retspraksis og en generel retsgrundsætning, at alle andelshavere skal behandles lige.

Bestyrelsen skal altid overholde vedtægterne. Hvis bestyrelsen giver nogen andelshavere tilladelse til at se bort fra vedtægtsbestemmelser, så kan alle andelshavere se bort fra de pågældende vedtægtsbestemmelser.

Man kan godt begrænse et hundeforbud til f.eks. hunde på max. 20 kg.

Man behandler ikke alle lige hvis man f.eks. tillader max. 5 hunde i foreningen.

lægeerklæring

Indlæg: 8/12/2008 23:17
af willads
hej,
kan godt se at denne tråd er pænt gammel men jeg prøver lige alligevel. I vores andelsforening står der vedrørende hunde:

"Det er forbudt at holde hund i ejendommen uden bestyrelsens skriftlige samtykke, hvilket samtykke skal meddeles til andelshavere, som ved foreningens stiftelse allerede har hund".

jeg lider af en psykisk sygdom og har stor tendens til at isolere mig i mit hjem. Derfor har jeg af min psykiater fået kraftigt anbefalet at få en hund således at jeg kommer ud af mit hjem hver dag. Mit spørgsmål er så om bestyrelsen kan give dispensation hvis jeg har en lægeerklæring på ovenstående. Jeg har i første omgang søgt om samtykke uden af indvie bestyrelsen i min sygdom og fået afslag. Jeg står med en lille hund på hånden og er rimelig desperat.
Efter snak med formanden ved jeg at de siger nej i angst for at få muskelhunde ind i ejendommen. Men dette drejer sig om en hund der maks kommer til at veje 2.5 kg i voksentilstand.

håber på svar:-)

vh
/C

Indlæg: 9/12/2008 00:02
af Admin. Jens Arentoft
Jeres bestemmelse er indførelse af et hundeforbud, som dog ikke blev indført med tilbagevirkende kraft.

Bestyrelsen skal overholde bestemmelsen og afvise dispensationer.

Du kan istedet stille forslag til en generalforsamling om indførelse af generel tilladelse til hundehold.

Re: Dispensation eller tilladelse til hund

Indlæg: 20/08/2013 12:24
af Chrissander
Hej


Efter at ha læst ovenstående må jeg komme med en betragtning.

Jeg bor i en andelsforening hvor det altid har været forbudt, at holde hund og kat, alligevel har vor bestyrelse givet dispensation, til et par beboere om at holde hund og kat, grundet sygdom og psykiske lidelser. Vor Administrator som også er advokat siger, at det kan en bestyrelse godt, altså dispensere.

Re: Dispensation eller tilladelse til hund

Indlæg: 22/02/2016 12:29
af jenschrloth
Hej
Vi er en ab med 20 andelshavere fra 2003.
Vor husorden siger : Det er ikke tilladt at holde husdyr ( dog er det tilladt at have et "bestående", som så ikke kan erstattes ved død).
I 2007 giver BESTYRELSEN en dispensation til at en beboer med "posttraumatisk stresslidelse", som så anskaffer sig en erstatningshund for en hund, der døde pludseligt.
I 2010 får en kvindelig beboer dispensation til en hund (efter mandens død) - nu er det en GENERALFORSAMLINGSBESLUTNING!
I 2012 får en beboer dispensation til en erstatninghund (hans jagthund bliver syg og dør) - igen en GENERALFORSAMLINGSBESLUTNING.
I 2015 får en beboer AFSLAG på en dispensation om en erstatningshund - denne gang også efter flertal på en GENERALFORSAMLING - (Der er IKKE tale om en "servicehund").

Nu her 13 måneder efter denne afvisning påberåber sidst omtalte beboer sig ret til en hund efter begrebet "Generel rets grundsætning - Alle andelshavere skal behandles lige".

Har hhv. BESTYRELSEN og den lovligt indkaldte GENERALFORSAMLING gjort "noget forkert" ved at afvise denne dispensationsansøgning?
Har vedkommende beboer ret til at få en ny hund?

På forhånd tak for svaret!