udvidelse + inddragelse af fællesarealer

Om reglerne for sammenlægning af lejligheder

udvidelse + inddragelse af fællesarealer

Indlægaf rgp » 22/04/2008 20:28

I vores andelsforening skal vi have nyt tag. I den forbindelse er vi nogle andelshavere, der alle bor øverst, som er interesserede i at udvide opad. Dette kommer til at betyde inddragelse af fællesarealer, - tørrerum (der dog benyttes i meget ringe grad).
Vi ville gerne udvide med ca 40 m² ovenpå, derved undgår vi også at komme over de magiske 150 m².
Som udgangspunkt har vores bestyrelse givet os nogle overslag, som de igen har fra vores administrationsselskab:
15.000-19.000 i etableringsomkostninger pr m²
andelsprisen, svarende til den aktuelle andelskrone pr m². I øjeblikket er lejligheden 1.7 mio værd for de 104 m²
50.000-100.000 til jurister og arkitekter

Ingen af os kan dog se det rimelige i at vi både skal betale den aktuelle andelskrone for arealet, og derudover osse skal betale for at etablerede dette areal (hvis man køber lejligheden ved siden af, til andelskronen, så er den jo etableret med isolering, vandrør, el mm.).
Bestyrelsen er åbne for andre forslag og har ikke sat sig fast på at det er denne model der skal anvendes, det de ønsker er blot at løsningen bliver omkostningsneutral for foreningen. Vi er naturligvis interesserede i at bestyrelsen støtter vores forslag når vi fremlægger det til en generalforsamling.
Det er klart at der er nogle fordele og ulemper ved dette;
Den største ulempe for foreningen er nok at den fraskriver sig råderetten for al fremtid, over det berørte areal. Til gengæld får den en månedlig m²-afhængig boligafgift forhøjelse.
At der bliver et par lejligheder i foreningen med ekstra mange m² er også positivt, på længere sigt vil disse kunne cirkulere til f. eks. par med børn.
Jeg vil meget gerne høre fra andre der har gennemført noget lignende i deres foreninger, eller bare nogen der har nogle tanker om dette. Specielt med hensyn til finansieringen af sådan et projekt, samt hvad andre finder rimeligt at man skal betale for en sådan udvidelse.
I må meget gerne osse nævne andre ulemper eller fordele for foreningen ved dette projekt, som jeg ikke har nævnt her.
rgp
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 25/01/2006 18:02
Geografisk sted: østerbro

Tilbage til Sammenlægning af lejligheder

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron