Nepotisme - Kan bortforæring af arealer tillades?

Generelle indlæg om køb og salg af andele.
Annoncer for køb og salg kan ikke placeres her.

Nepotisme - Kan bortforæring af arealer tillades?

Indlægaf abjensen » 6/07/2009 12:03

Hej
I min lille andelsforening med vistnok kun 15 andel er der pga. lejlighedssammenlægninger og venner på venteliste efterhånden kommet et flertal blandt andelshaverne til fordel for en større vennegruppe. De udgør desværre også en stor del af betyrelsen sammen med et par supportere. De har flertal til alle afstemninger lidt på samme måde, som Berlusconi har ledet Italien. Fokus på sig selv indadtil og en god attitude, veltalenhed og meget tillidsindbydende udadtil.

Det er blevet sådan, at alm. andelsregler er sat ud af kraft. Der arbejdes ikke længere for foreningens bedste og beboernes bedste, men for bestyrelsens/vennernes bedste.

Seneste eksempel (i en desværre længere liste):
Vores loftsareal, som indtil nu har været eneste opbevaringsplads (pulterrum) skal nedlægges til fordel for 5. sal (hvor formanden har halvdelen), som skal have dem som hems.

Ok, men hvad får foreningen så ud af det? Svaret er ingenting, eller helt konkret, så stilles arealet til rådighed uden ønske om indskud og hver 5. sals lejlighed skal betale kr. 100,- i leje for arealet pr. mdr.

Foreningen mister fælles plads til opbevaring (hvor mange af jer vi laf med jeres pulterrum) og får en masse relaterede udgifter til arkitekt, administration, vistnok også montering af vinduer og på sigt højere vedligeholdelsesudgifter, da taget på loftet ikke længere er tilgængeligt, og vinduerne ikke holder så længe, som skiffertaget. Et projekt der ellers var på skrivebordet med fælles udsugning, må formentligt også blive skrinlagt, da det bliver svært at finde plads til fælles udsugning uden et loftsareal (og bestyrelsen vil aldrig bakke det op, hvis det kan skade hems-projektet).

--
Er der noget at gøre, hvor en ekstern kan kigge på, om "andelsånden" overholdes, om noget er tydeligt uretfærdigt el. lign? Kan man sige, at man har vundet rettet over et fælles areal, som har været pulterrum i mere end 135 år, hvis det ikke er tinglyst, som sådan?

Det er fandme irriterende!
hilsen Anders
- men det giver en god forståelse af politik
abjensen
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 7
Tilmeldt: 17/07/2004 16:19

Tilbage til Om køb og salg af andele.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron