Skal ejendomsvurderingerne ophøre?

Generelle indlæg om køb og salg af andele.
Annoncer for køb og salg kan ikke placeres her.

Er det en god ide at afskaffe ejendomsvurderingerne?

Afstemning sluttede 15/06/2010 08:24

ja
3
50%
nej
3
50%
 
Afgivne stemmer : 6

Skal ejendomsvurderingerne ophøre?

Indlægaf Havemanden » 25/05/2010 08:24

Skatteministeren udtalte forleden, at han "lover", at ejendomsvurderingerne vil blive afskaffet i hans ministertid. Men det rummer en flerhed af problemer og dette er uden tvivl årsagen til at ideen er blevet stoppet flere gange de sidste 3-4 år. Det er som om skatteministre kommer og går, mens ejendomsvurderinger består.
Men: Hvad nu hvis vurderingerne afskaffes? Jo, der vil være problemer for de ca. 50% af de andelsboligforeninger, der holder sig til den off. vurdering, når andelskronen fastsættes. Dertil kommer problemer f. eks.indenfor gave- og arveafgifter, for hvordan skal man fastsætte værdien af f. eks. gaver, der består i fakst ejendom? Men alt det har kun enten civilretlig eller skatteretlig betydning. Der er også soliditetsmæssige betragninger. Hvordan ser det danske statsregnmskab ud, hvis vi fjerner ejendomsvurderingerne? HVordan ser de store børsnoterede selskabers balancesum ud, når vi piller deres faste ejendomme ude? Ejendommene er der vel stadig, og repræsenterer stadig en vis værdi, Skal de fastsættes individuelt for hver enkelt af de ca. 2,5 millioner ejendomme, i stedet for at benytte de værktøjer, vi i forvejen er fortrolige med? Skal vi udvikle nye systemer og hvorfor? Hvor er fordelene?
For andelsboligforeningers vedkommende kunne en mulig løsning bestå i, at forskellige aktører, ABF, Andelsboligdebat og andre, gik sammen om et iniativ , bestående i at private kræfter tager handsken op og en gang årligt beregner et indekstal, der tager afsæt i den seneste offentlige vurdering. Beregnet ud fra acceptable principper og med stor sagkundskab repræsentere t . Herved kunne opnås, at man fik et mere eller mindre officielt godkendt eller anerkendt indekstal, der kunne benyttes af alle anddelsboligforeninger, og som uden for enhver rimelig tvivl måtte godkendes af myndighederne.'' Mon foreninger, andelshavere og skattevlsen ville godkende, denne fremgangsmåde? Eller er der andre metoder, vi hurtigt kan udvikle, hvis vi vil undgå at andelsboligmarkeden ramler sammen?
Venlig hilsen, Hvemanden
Havemanden
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 5
Tilmeldt: 24/05/2010 18:06

Tilbage til Om køb og salg af andele.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster

cron