Andel solgt - Nu gør køber indsigelser

Generelle indlæg om køb og salg af andele.
Annoncer for køb og salg kan ikke placeres her.

Andel solgt - Nu gør køber indsigelser

Indlægaf gladbruger » 9/02/2011 09:32

Efter lang tid lykkedes det endelig at få vores andelslejlighed solgt m. overdragelse d. 1. januar.
Andelen blev solgt via en autoriserede mægler og forløb nogenlunde problemfrit. Køber var dog lidt en stivstikker der hele tiden havde kommentarer til det ene og det andet, og stillet flere gange ret urimelige krav. Slutteligt fik køber et nedslag på 10.000 kr. pga. af gulvene i gangen.

13 dage efter overdragelsen gjorder køber indsigelse mod gulvene i stuen. Han vil have dem skiftet og skønnet det til 75.000 kr.

Jeg selv var noget målløs over dette, da jeg synes det er uhyggelig mange penge og et noget voldsomt krav.
Jeg skal gerne medgiv køber, at gulvene i stuen ikke er i god stand, men han er aldrig blevet lovet nye gulve eller for den sags skyld pæne gulve.

Inden salget blev der lavet to vurderinger en af mægler og en af en andelsforeningens uvildige vurderingsmand. I rapporter er gulvene ikke nævnt som en forringelse eller det der ligner.

Gulvene har aldrig været dækket af eller over, og sælger har til enhver tid kunne se dem, både ved fremvisningerne og gennemsynet.
Han er aldrig blevet nægtet en fremvisning og ved gennemsynet på overdragelsesdagen (hvor der var repræsentanter fra andelsbestyrelsen) blev de ikke nævnt med et ord.

Indtil videre har min mægler taget sig af sagen, og er pt. i gang med at udforme et juridisk svar til ham. Jeg frygter dog et civilt søgsmål, og mit spørgsmål er så. Har jeg noget af frygte? Og er der noget jeg kan gøre?

Jeg håber i derude vil og kan hjælpe mig.
gladbruger
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 30/06/2010 10:29

Sælgers krav mod køber efter salget

Indlægaf Løvendahl » 9/02/2011 15:07

Nu er det ikke dig som formidler handlen, heller ikke din ejendomsmægler (din repræsentant), men foreningen, som er repræsenteret ved bestyrelsen. Andelsforeningens brug af uvildige vurderingsmand skal anses som bestyrelsens mulighed for at kunne påklage umiddelbart åbenbare mangler, således at der ville blive tilbageholdt rimelige midler til dækning herfor i den sum, du skulle have haft i forbindelse med salget af din andel. Da det ikke drejer sig om skjulte mangler, tror jeg ikke du har noget at frygte. Men drejer det sig om skjulte mangler, eks. skimmelsvamp under gulvet grundet en eller anden vandskade, som gør gulvene ser ud som de gør, kan du ud fra en ”det-sælger-glemte-at-sige-eller-tage-direkte-forbehold-for-bedømmelse” måske blive ansvarlig. Umiddelbart lyder det som om, at køber vil genåbne afslagsforhandlingerne på gulvet, men det vil han ikke kunne komme igennem med. Køber kunne have benyttet sig af sin fortrydelsesret og hæve handlen, men det gjorde han ikke, og dermed fanger bordet. Du har krav på din fulde købesum, og tilbageholder bestyrelsen eks. 75.000,-, har du krav på renter heraf, da denne tilbageholdelse er uretsmæssig. Husk at klage og tage renteforbehold, hvis de gør det. Har bestyrelsens uvildige synsmand overset mangler ved stuegulvet, må køber gennem bestyrelsen rette sig krav mod den uvildige vurderingsmands forsikring. Husk at hans professionsansvar vil blive bedømt benhårdt, da der skal være værdi i at bruge en professionel, mens dit ansvar vil blive bedømt efter, hvad køber kan bevise, at du vidste om skjulte mangler ved gulvene – og det bliver svært, når en uvildig vurderingsmand ikke kunne se disse!


Med andre ord: ”Du har intet at frygte!
P.S. Det er altid interessant for alle at høre, hvordan et problem blev løst i sidste ende, husk derfor at skrive, hvordan problemet blev løst.

Venlig hilsen

Løvendahl
Cand.jur.


Kontakt mig hos Justa Advokatfirma på info@justa.dk. - tlf: 75 71 10 00
Brugeravatar
Løvendahl
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 414
Tilmeldt: 9/11/2007 01:55

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 9/02/2011 21:53

køber indsigelse mod gulvene i stuen

Hvad er det ved gulvene køber har gjort indsigelse imod?
Er gulvene blot grimme eller kan de ikke bære almindelig vægt?

Køber har pligt til at undersøge lejligheden inden køb og kan derfor ikke komme med indsigelser mod grimme bygningsdele.

Hvis gulvbrædderne f.eks. er høvlet så tynde at de ikke kan bære kan der siges at være en fejl.
Se mere på http://www.ejendomsadministration.nu/gulve.htm
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg

Det sælger skal være opmærksom på FØR slaget

Indlægaf Løvendahl » 10/02/2011 10:48

Admin. Jens Arentoft skrev:
Køber har pligt til at undersøge lejligheden inden køb og kan derfor ikke komme med indsigelser mod grimme bygningsdele.


I den forbindelse vil jeg gerne opfordre alle sælgere, som vil give et afslag til en køber, at få gjort dette afslag betinget i købekontrakten. Eksempel at der er givet 10.000,- kr i betinget afslag til eventuelle kosmetiske skader. Som jeg ser denne sag, har køber "bare" pruttet 10.000,- af prisen, uden at sælger har betinget i kontrakten, at dette afslag er betinget til brug på gulvene.

Dette ændre ikke den konkrete sag, men det ville være en elegant måde for sælger at bevise, at det afslag der er givet er betinget til brug for gulvene, hvorfor køber ikke kan gøre indsigelser mod kosmetiske skader.

kosmetiske skader = grimme gulve

modsat

funktionelle skader = genstanden er ikke bare "grim" men den kan heller ikke bruges til den funktion det har. Eks. at gulvene er så tyndslidte, at de ikke kan bære normal vægt og begynder at revne, når køber går normalt på dem.
P.S. Det er altid interessant for alle at høre, hvordan et problem blev løst i sidste ende, husk derfor at skrive, hvordan problemet blev løst.

Venlig hilsen

Løvendahl
Cand.jur.


Kontakt mig hos Justa Advokatfirma på info@justa.dk. - tlf: 75 71 10 00
Brugeravatar
Løvendahl
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 414
Tilmeldt: 9/11/2007 01:55

Indlægaf gladbruger » 11/02/2011 11:18

I salgsaftalen fremgår det allerede at der er givet et afslag på 10.000 kr. på gulvet i entré'en og der ikke kan gøres yderligere indsigelser mod disse gulve.

Gulvene i stuerne er ikke misvedligeholdte, men kan ikke afhøvles igen. Enkelte steder kan man mærke at de "giver efter", men de holder fint.
Det er ikke mig selv der har fået afhøvlet gulvene, men de var sådan da jeg købte den for 4 år siden.

Inden handlen gik igennem, ytrede køber irritation over vurderingsmandens vurdering, da han mente nogle forbedringer ikke skulle tæller som forbedringer. I sidste ende gjorde han ikke mere ved det og alle forbedringer er givet som afslag af prisen.

Vedr. tilbageholdelse af de 75.000 kr. så har jeg allerede fået overført alle pengene, med undtagelse af 10.000 kr som ejendomsadministrator tilbageholder i depositum.

Jeg ville i højere grad være villig til at indgå et forlig med køber, hvis han havde krævet 10.000 kr. hvis ikke andet, så blot for at få fred, men jeg kan slet ikke rive 75.000 kr ud af banken, slet ikke når salget i forvejen kommer til at give mig et tab.
Billede
gladbruger
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 30/06/2010 10:29

Re: Andel solgt - Nu gør køber indsigelser

Indlægaf Eers » 24/03/2019 17:10

Hej

Jeg har solgt min andel og sælger har via bestyrelsen lavet indsigelse vedr. 2 fejl som ved overtagelse dagen vi blev enig om foran bestyrelsen køber selv betalte. Køber har også lavet indsigelse på rengøring, der var kalk i toilet og i bruse kabine samt manglende rengøringen af emhætte. Nu til mine spørgsmål

1 ) må bestyrelsen gerne lave indsigelse på vegne af køber. Køber har nemlig ikke kontaktet mig indenfor fristen, men bestyrelsen har.
2 ) må køber gerne lave indsigelse på noget hun oprindeligt har gået med til selv at betale ?
3 ) Kan man lave indsigelse på rengøring?
4 ) jeg har givet nedslag på 32.000 kr. Og bestyrelsen har valgt at tilbage 5000 kr. Men så er nedslaget er større end beløbet bestyrelsen tilbage holde, giver det mening?

Håber i kan give mig nogen svar

Vh Emma
Eers
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 24/03/2019 17:00


Tilbage til Om køb og salg af andele.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 16 gæster

cron