Salg af andelsbolig

Generelle indlæg om køb og salg af andele.
Annoncer for køb og salg kan ikke placeres her.

Salg af andelsbolig

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 8/09/2014 17:41

Bruger poeran789 har ønsket følgende postet her:

Vi er et ægtepar der siden 1990 har været beboere i en større andelsboligforening på Nørrebro, der desværre ikke er medlem af ABF.

Med henblik på udflytning til provinsen, har vi netop sat vores sammenlagte bolig, stuen og 1. sal til salg. I den forbindelse har vi, ved påkrav fra boligforeningen, for nylig fået foretaget el- og vvs-eftersyn af vores gemakker.

Nysgerrig af natur, valgte jeg at undersøge lovformeligheden af el-installatørens righoldige afrapportering af konstaterede fejl og mangler, og kontaktede derfor Sikkerhedstyrelsens el-faglige afdeling (Hold da helt ferie, hvor er den statsinstitution dog bare venlig og imødekommende). Ingeniøren herfra afviste flere punkter i elektrikerens oplistede fejl og mangler, som værende uden grund i lovgivningen, og medførte at vi sparede i omegnen af 2.000 kr.

Det var straks værre at bore i vvs-rapporten, idet mesteren for området fandt mine spørgsmål om lovformeligheden i hans mangel og fejl-oplistning, ganske grænseoverskridende, og i brovten skrift meddelte, at lovgrundlaget kunne jeg bare læse i; " Byg-Erfa (53)941021 sbi-anvisning 165 kapitel 16 år 1990" ; En kompliceret lovgivningstekst jeg som ikke vvs-faglig kan få adgang til, og som privatperson pålægges at betale 700 kr. for at blive indviet i vvs-mesterens diffuse henvisning.

Historikken er, at vi i 2004 tilkøbte overliggende lejlighed, hvor vvs-mesteren nu erklærer at der er en række fejl og mangler, bl.a. gulvafløb og materialevalg i forhold til tappested for håndvask og bruserarmatur. Som forannævnt har det med baggrund i installatørens mangelfulde kilde, ikke været muligt at kontrollere sammes konklusioner.

Imidlertid fremgår det af købsaftalen fra 2004, at daværende bestyrelsesformand og et menigt bestyrelsesmedlem, forestod besigtigelse og vurdering af den tilkøbte 1. sal.
Det skal bemærkes, at på salgstidspunktet, var der fra foreningens side ikke noget krav om el - eller vvs-eftersyn, og nævnte - i sammenhængen - inkompetente bestyrelsesmedlemmer, valgte at tage daværende sælgers oplysninger for pålydende. Vi betalte således 34.000 kr. for et - efter opgørelsen - totalt renoveret badeværelse i 2002, med baggrund af sælgers oplysninger til de bestyrelsesmedlemmer der dengang besigtigede lejligheden. Det har efterfølgende vist sig, at - trods vedtægtsbestemte krav - udbad "vurderingsmændene" sig ikke lovkrævede ansøgning og ibrugtagnings tilladelse i relation til påståede forbedring. I stedet benyttede såvel "vurderingsmænd" som sælger en ibrugtagnings tilladelse, hvor en tidligere andelshaver i 1993, havde fået kommunens blåstempel for et lovliggjort projekt, som vores sælger, ved amatøragtigt arbejde, havde ulovliggjort - tilmed med bestyrelsens vidende.

Nu - i forbindelse med vores salg, og med baggrund i forannævnte oplysninger, fralægger nuværende bestyrelse sig ethvert ansvar, og siger, at undertegnede, inden salg, skal afholde udgiften til lovliggørelse af installationerne.

Er der nogen der kan/vil hjælpe i forhold til juraen i sagen. På forhånd tak.

Venlig hilsen
Poul Erik Andersen
poeran789
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg

Tilbage til Om køb og salg af andele.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster