Fejl og mangler krav fra køber

Generelle indlæg om køb og salg af andele.
Annoncer for køb og salg kan ikke placeres her.

Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf bozzi » 4/12/2015 15:53

Søger svar på nedennævnte.
Jeg har solgt min bolig for 14 dage siden.
Salgspris 1.819.000kr hvoraf ca. 370.000kr er forbedringer lavet i 2007 samt 2 bade fra2000.
Fradrag jf. vurderingsrapport 400kr
Køber har sendt mig indsigelser på følgende efter 5 dage:
Gulve er genneralt slidt i hele lejligheden og der er to steder af ca. 1x1 meter hvor lakken er slidt af pga. kontorstol og spise stole´s gentagne bevægelser.
Krav: Køber vil have jeg skal betale for slibning og lakering af gulvet i hele lejligheden. Der er for 8 år siden lagt nyt gulv ovenpå gamle plankegulv i hele lejligheden. Denne forbedring er afskrevet linært med 8 år ud af de 20 år afskrivning er på.
Blandingsbatteri hænger lidt skævt i det ene baderum (meget lille bagatel).
Krav. Vvs mand skal rette det op.
Køkken mangler en låge samt et par greb. En bundplade er boblet op under vasken pga. der på et tidspunkt har været vand på den. Lågen har aldrig været der da den ikke indgik i vores design.
Krav: Køber ønsker selv at udbedre disse ting og gøre et krav på ca. 1500kr.
Alt har været tilgængeligt og har kunne konstateres med det blotte øje. Vi har ikke haft gulvtæpper i boligen så hele gulvet har kunne inspiceres under fremvisningen.
Mit spørgsmål lyder på: Kan køber indsende disse krav, da det hverken er mangel (undtaget greb i køkken) eller fejl. Man må da forvente slid og brugsmærker på et 8 år gammel gulv som desuden også afspejler i den afskrivning der er foretaget linært på gulvet og resten af forbedringerne.
Der har været afholdt syn af boligen dagen efter jeg overdrog nøgler til køber. Der deltog en gårdmand fra foreningen og køber. Burde jeg ikke også have været indkaldt til sådan et syn af lejligheden så jeg også havde mulighed for at se hvad man konstaterede? Jeg ved da ikke om køber har været kreativ i teorienog lavet nye skader på lejligheden som han herefter ville kunne gøre krav på??
Hvilken rettigheder har jeg, da jeg har overholdt min oplysningspligt og alt ovennævnte har været muligt at konstatere ved fremvisningen?
Kan køber iværksætte arbejde af hans krav uden min accept og forvente at jeg bare betaler senere eller har jeg ret til at udbedre evt. ting selv?
På forhånd tak for alle svar
bozzi
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: 4/12/2015 13:14

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf sfb » 5/12/2015 10:58

hej.
Det kan være en ringe tryst at du ikke er den første der har prøvet dette her.
Hvis jeg var dig ville jeg afvise alle krav Med den begrundelse at du ikke har haft mulighed for at deltage i synet af boligen.
Som du beskriver det har jeg svært ved at se at køber ville kunne finde en advokat som vil tage hans sag. Hvis køber selv begynder at lave de påstået fejl og mangler ,inden du har haft mulighed at se dem, så har han ingen sag.
mvh.
sfb
sfb
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 197
Tilmeldt: 6/01/2011 16:27
Geografisk sted: kerteminde

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf bozzi » 5/12/2015 19:26

Tak for svar sfb. Det med at han selv skulle lave fejl var bare en teoretisk tanke der slog mig. Ikke ment at han har gjort det. Jeg har læst en masse lignende sager men er ikke blevet klogere. Kan det være rigtigt at der er en så stor gråzone hvor køber har så meget at komme efter!? Kan et normalt slidt gulv med brugsmærker som jeg har fået vurderet som forbedring med en afskrivning pt. på 8 år ud af 20år som ikke har været dækket af på nogen måde ved fremvisningen, give køber ret til at kræve slibning og lakering af det hele fordi han synes at det ser meget slidt ud? Det lugter for mig at han er ude på at få et nyt gulv ud af mig.. Er der nogen der har et juridisk svar eller henvisning jeg kan sende til ham eller en løsning på hvad jeg konkret skal gøre?? Jeg kan oplyse at hans krav løber op i ca. 25000kr ud fra hans egen indhentede tilbud. Jeg har indhentet samme tilbud dog med standard lak og her ligger tilbudet på ca. 13000kr....

Takker på forhånd
bozzi
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: 4/12/2015 13:14

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf marka » 6/12/2015 00:52

Hej


At blandingsbatteri hænger skævt er ikke en mangel eller fejl, det er kosmetisk og ikke noget der kan kræves
Omkring dine gulve, medmindre der står andet i din vedtægter herom, så vil gulve blive sidestillet med vægge, som man heller ikke kan kræve nymalet. Er gulvet sildt - igen kosmetisk og ikke en fejl eller mangel

Du skal sige du ikke agter at betale for det - såfremt du indvilliger vil han have mulighed for at få dig til at betale det.

Har du fået lavet en vurderingsrapport i forbindelse med dit salg?
marka
Novice
Novice
 
Indlæg: 23
Tilmeldt: 6/12/2015 00:47

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf bozzi » 6/12/2015 01:02

Ja der er lavet en vurderingsrapport af foreningens faste vurderingsmand. Gulvene er regnet som en forbedring, da vi har lagt dette parketgulv oven på det oprindelige gulv. Derfor er der også blevet afskrevet på det da gulvet er fra 2010 og har en afskrivning over 30år.
bozzi
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: 4/12/2015 13:14

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf sfb » 6/12/2015 12:17

sfb
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 197
Tilmeldt: 6/01/2011 16:27
Geografisk sted: kerteminde

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf bozzi » 6/12/2015 12:38

Takker for linket, men har været inde og læse det flere gange. Problemet i mit tilfælde er ikke om hvem der er erstatningspligtig, mig eller foreningen, men som beskrevet tvist mellem mig og køber der påstår at gulvene er meget slidte. Jeg mener at de er fine og at der er lidt brugsridser på dem. Ellers er de fuldt ud funktionsdygtige og aldrig blevet slebet og lakeret. Jeg står i en situation hvor jeg ikke ved om han har krav på noget? Lovmæssigt må der stå noget ordret som beskriver om køber kan kræve ting der har en normal slid uden fejl og mangler udbedret og som han inden handlen har haft mulighed for at konstatere og evt. lave indsigelse i inden vi underskrev kontrakten? Der står i vore vedtægter:

"stk. 8. Erhververen kan komme med mangelindsigelser i op til og med 8 dage fra overtagel- sesdagen, bortset fra indsigelser vedrerende skjulte mangler. Foreningen skal gere erhverve- rens og foreningens eventuelle krav gældende overfor sælger senest 14 dage efter overtagelsesdagen. Safremt erhververen forlanger prisnedslag for sadanne mangler, kan bestyrelsen, hvis forlangendet skønnes rimeligt, tilbageholde et tilsvarende beløb ved afregningen til overdrageren, således at beløbet først udbetales, når det ved dom eller forlig mellem parterne er fastslået, hvem det tilkommer."

De har tilbageholdt 10% ca. 180000kr som er standard i vores forening.
Men jeg har intet hørt eller modtaget på skrift fra bestyrelsen eller administrator. Jeg har kun modtaget krav fra køber. Hvilken betydning har dette?

på forhånd tak for svar
bozzi
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: 4/12/2015 13:14

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf marka » 6/12/2015 13:35

Selvom det er medregnet for en forbedring er det ikke en mangel eller fejl at der er lakskader på gulvet. Køber kan udelukkende kræve udbedring her hvis
1: det ikke kan holde en personsvægt , råd osv.
2: hvis der i foreningens vedtægter står der ikke må være lakskader.

hvad har vurderingsmanden sagt til gennemgangen af din lejlighed? fandt han det et problem med gulvet?

det er heller ikke administrator eller bestyrelsen der skal skrive til dig der er mangler. det er køber. i skal løse det i fællesskab, kan i ikke dette og han fortsat kræver betaling af dig skal der foretages en voldgiftssag eller retssag (køber der skal iværksætte dette).

nægt ethvert krav og skriv til bestyrelse og adm at du kræver det bliver udbetalt de resterende 180.000, da der ikke er tale om fejl eller mangler men kosmetiske ting køber ikke bryder sig om.

på de to ting køber har fremstillet et krav er der intet at komme efter.
marka
Novice
Novice
 
Indlæg: 23
Tilmeldt: 6/12/2015 00:47

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf bozzi » 6/12/2015 19:39

Vurderingsmanden har ikke skrevet noget i vurderingsrapporten omkring gulvet. Han har bare afskrevet ud fra afskrivningstabellen. Gulvet fejler intet med bærevnen og der står ikke i vores vedtægter at der ikke må være lakskader på gulvet. Der står at det er andelshaverens ansvar alt indvendigt i boligen.

Jeg havde forståelse, at bestyrelsen skulle skrive til mig hvis de var enig med købers krav jf. den paragraf jeg har nævnt her i tråden...
Men hvis køber ikke har noget at komme efter men alligevel vælger at få en advokat eller voldgiftsmand på sagen, vil de så også vurdere at han ikke har noget at komme efter eller??

Tak for svar på forhånd
bozzi
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: 4/12/2015 13:14

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf marka » 7/12/2015 02:48

Jamen så er det bare almindelige slidtage. Din køber har intet krav og vil heller ikke kunne kræve at du fx har spartlet huller o lign i væg. Afslibning af gulve tæller heller ikke som en forbedring. Ligesom maling (medmindre nyt væv osv) også bare er normal vedligeholdelse - er lejligheden ikke malet i 15-20 år er lejligheden vedligeholdt - også selvom det ikke er kønt.

Ja lige nøjagtig så vil de vurdere at der er tale med en kosmetisk fejl på linje med en skæv flise på badeværelset.

Din køber lyder ellers som en flink fyr, en hel lejlighed der skal have slebet gulve pga lidt hakker og 1m2 ridser.
Der findes en del købere derude der tror de har ret på mere end de har fordi det drejer sig om en andelsbolig.

Nægt kravene og anmod (administrator og bestyrelsen) om at pengene bliver udbetalt ifht indgået aftale
marka
Novice
Novice
 
Indlæg: 23
Tilmeldt: 6/12/2015 00:47

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf bozzi » 7/12/2015 21:35

Tak for svar Marka. Du kan ikke henvise til noget hvor det står sort på hvidt som jeg kan referere til. Jeg tror ikke købers horisont rækker så langt så han forstår hvad han kan kræve og hvad der er ønsketænkning. Er der ikke noget om, at beløbet på kravet skal løbe op i minimum x antal procenter før han kan køre sagen ved en boligret eller voldgiftsmand? Jeg tror han er så stædig at han ikke giver op............

På forhånd tak for svar
bozzi
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: 4/12/2015 13:14

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf sfb » 8/12/2015 11:31

Hej
du kan finde afgørelse fra retten i en bog skrevet af
Mette Neville : Andelsbolig Forenings Loven med kommentarer (på Biblioteket har den nr: 34.66 )
mvh
sfb
sfb
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 197
Tilmeldt: 6/01/2011 16:27
Geografisk sted: kerteminde

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf bozzi » 9/12/2015 10:51

Er der nogen derude der har oplevet noget lignende og hvad dere kom ud af det?

På forhånd tak for svar
bozzi
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: 4/12/2015 13:14

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf marka » 9/12/2015 14:22

Afhængig af hvor langt din køber vil gå kan han gå til en advokat og bede ham om at skrive et par skrivelser til dig i håb om du bliver bange.
Det stopper som regel når han skal indgive sagen til indenretslig syn og skøn, hvor han skal starte med at betale for sagens omkostninger. Kravet her er på få 1.000 kr, et syn og skøn koster mere end dette. Det er ligeledes under bagatelgrænsen (5000kr), yderligere er der ikke tale om ulovligheder. Lejligheden er "købt som beset".

Skulle han ikke have mere fornuft tilbage og alligevel gennemtvinger et syn, vil syn og skøns manden dømme til din fordel og sagen afsluttes umidddelbart efter, afhængig om det er voldgift eller civil retssag. Du har intet at frygte så længe du nægter - indvilliger du først er der et erstatningsgrundlag
marka
Novice
Novice
 
Indlæg: 23
Tilmeldt: 6/12/2015 00:47

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf bozzi » 9/12/2015 20:36

Jeg læser her gang på gang at når det er salg af andel er der ikke noget der hedder købt som beset. Kan jeg nægte at indvilge i at der kommer en volgiftsmand på sagen efter hans anmodning?

På forhånd tak for svar....
bozzi
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: 4/12/2015 13:14

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf sfb » 9/12/2015 21:16

hej
som formand har jeg set de første ti sager som denne .Du kan sove trykt .!! din køber har ingen sag og han kan ikke finde en advokat der vil tage hans sag.
Men starter han en sag skal du finde den dyreste syn og skøns mand du kan finde (du har krav om også at bestemme hvem der laver et sådan syn) For han kommer til at betale.
sfb
sfb
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 197
Tilmeldt: 6/01/2011 16:27
Geografisk sted: kerteminde

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf bozzi » 9/12/2015 21:20

Tak for alle svar. Jeg må tage jeres ord for gode og håbe på det bedste.....

Tak for alle svar herinde og god jul til alle
bozzi
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 9
Tilmeldt: 4/12/2015 13:14

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf marka » 9/12/2015 23:36

Ved ulovlige installationer o.lign er der ikke noget der hedder købt som beset.
Skæve fliser, grimt filt, gult maling og ridser på gulvet går ind under købt som beset. Altså kosmetiske "fejl/mangler"
Hæft dig ligeledes ved din vurderingsmand har kigget på lejligheden - han skal nævne mangler/fejl. Det er derfor han er hyret.
Og som du selv siger havde han ingen kommentarer
marka
Novice
Novice
 
Indlæg: 23
Tilmeldt: 6/12/2015 00:47

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf marka » 9/12/2015 23:39

Ifht voldgift.
Du kan nægte udenretslig.
Idenretlig kan du ikke nægte - dette er også betydelig dyrere udenretslig. Han skal indgive "stævningen" og derfor ligge ud for alle omkostningerne, synsmanden vil derefter sige der ikke var nogen fejl og dømme at køber skal afholde alle udgifter da der ikke var fejl.
Er det voldgift kan der ikke ankes og derfor er udkommet endeligt.
marka
Novice
Novice
 
Indlæg: 23
Tilmeldt: 6/12/2015 00:47

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf Liveterlangt » 27/01/2016 05:05

jeg har en lignende sag

Hey

Jeg har nogle spørgsmål hvis jeg må stille dem

Jeg solgte sidste år 1 september min andelslejlighed.

Jeg solgte igennem robinhus hvor de lagde en maksimaloris på lejligheden på 411000 kr men solgte den til 375000 kr. I den købsaftale blev det underskrevet af køber at lejligheden købes som beset og uden vurderingsrapport og at han køber lejligheden som han ser den, derfor kunne han ikke gøre indsigelser mod dette. Han under 21/7/2015.

Der blev fra foreningen side udarbejdet en vurderingsrapport fordi foreningen skal have det bår hver gang en lejlighede bliver solgt. Foreningen bliver også sure på mig pga at jeg ikke bruger der mand i danbolig men istedet en anden fra Robinhus.

Virderingrapport bliver udarbejdet i 18/08/2015 selvom køberen har underskrevet men jeg blir tvunget af andelsforeningen stadig få lavet dette.
I vurderingsrapport blir der skrevet mangler for 23.300 kr. Da jeg købte lejligheden var der også en vurderingsrapport men den var på 30.300. Det vil sige jeg har forbedret lejligheden. Jeg spørger vurderingsmanden om det spiller en rolle han siger nej da jeg allerede har solgt lejligheden under maksimal prisen så vil det ikke have nogen betydning.
Så langt så godt

Overtagelsedatoen var 1 september for den nye køber. 3 dage før overtagelsedatien har bestyrelsen mandet sig sammen til at lave en overdragelseaftale. Kl 12 28 augustringer det på døren der står en herre med nogle papirer og fortæller jeg kommer fra foreningen og de her papirer skal du underskrive. Jeg spørger pænt hvirfor. Han siger nårh jo vi skal jo have dit konto nr og at underskriver på at du overdrager lejligheden til nye køber og til det spørger jeg så det er oræcis det samme som i købskontrakten og han fortæller det en formalitet fra deres side at sådan er det. Han holder en side fremme hvor jeg skal underskrive og min konto nr. Så spørger jeg så pengene kommer om et par dage ig til det svarer han ja og idet jeg har skrevet under smutter han.
Jeg tænker ikke længere over det indtil den nye køber begynder at sige der mangler det ene og det andet og jeg så senere efter salget af sndelsboligen ser at de har ændret vurderingrapporten til mangler for 48000 kr. Køber begynder ligeledes kræve at det ene og det andet blir lavet. Jeg siger fint men går ikk med til at bruge foreningen mand igen da de kommer med tårnhøje priser for udbredningen af de små mangler til mange penge som ikke koster mere end 5000 kr hos en autoriseret.

Jeg skriver til foreningen men de tilbagebeholder mine hele 375000 kr efter meget brok og 26 dage senere efter salget får jeg noget af bekøbet men de tilbageholder stadig 25000 kr fordi de mener at der er mangler i lejligheden.

Mægleren fra robinhus gør alt for at finde en løsning men det er køberen ig foreningen er rottet sig sammeb om ikke at være samarbejdsvillige og de vil ikke komme til en løsning. Formanden skriver også du kan tage sagen til advokaten. Nu der gået 4 mdr intet er sket fra deres side. Mægleren siger ig jeg ved selv at foreningen er på tværs.

Hvordan skal jeg forholde mig. Kan sende alt. Købskontrakt Virderingrapport og overdragelsekobtrakten som jeg aldrig ser igennem fordi Herren fra foreningen har travlt med at komme afsted.

nu er jeg kommet derhen hvor hverken formanden eller køberen svarer pengene hænger bare hos foreningen. Læste noget med paragraf 16 at når man sælger under maksimal prisen så kan køber ikk forlange noget. Drt skal også siges at jeg købte lejligheden den 1.4.2014 og solgte 21.07.15 med overtagelse dato den 1 september. Foreningen mener også at prisen på lejligheden er faldet men er det ikke boget med at en vurdering af lejlighed gælder i 18 mdr. Har læst og søgt om at finde hoved og hale i det.

Hva kan jeg gøre
Liveterlangt
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 27/01/2016 03:53

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf sfb » 27/01/2016 11:17

Hej
Du skal gå til en bolig Advokat heller i dag end i morgen !!
Et brev fra en Advokat vil løse dine problemer.Da du vil skabe dig selvgjort problemer ved selv at løse den med råd fra os som ikke har totalt kendskab til din sag-
mvh
sfb
sfb
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 197
Tilmeldt: 6/01/2011 16:27
Geografisk sted: kerteminde

Re: Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf molan » 29/01/2016 12:27

Liveterlangt skrev:jeg har en lignende sag

Hey

Jeg har nogle spørgsmål hvis jeg må stille dem

Jeg solgte sidste år 1 september min andelslejlighed.

Jeg solgte igennem robinhus hvor de lagde en maksimaloris på lejligheden på 411000 kr men solgte den til 375000 kr. I den købsaftale blev det underskrevet af køber at lejligheden købes som beset og uden vurderingsrapport og at han køber lejligheden som han ser den, derfor kunne han ikke gøre indsigelser mod dette. Han under 21/7/2015.

Der blev fra foreningen side udarbejdet en vurderingsrapport fordi foreningen skal have det bår hver gang en lejlighede bliver solgt. Foreningen bliver også sure på mig pga at jeg ikke bruger der mand i danbolig men istedet en anden fra Robinhus.

Virderingrapport bliver udarbejdet i 18/08/2015 selvom køberen har underskrevet men jeg blir tvunget af andelsforeningen stadig få lavet dette.
I vurderingsrapport blir der skrevet mangler for 23.300 kr. Da jeg købte lejligheden var der også en vurderingsrapport men den var på 30.300. Det vil sige jeg har forbedret lejligheden. Jeg spørger vurderingsmanden om det spiller en rolle han siger nej da jeg allerede har solgt lejligheden under maksimal prisen så vil det ikke have nogen betydning.
Så langt så godt

Overtagelsedatoen var 1 september for den nye køber. 3 dage før overtagelsedatien har bestyrelsen mandet sig sammen til at lave en overdragelseaftale. Kl 12 28 augustringer det på døren der står en herre med nogle papirer og fortæller jeg kommer fra foreningen og de her papirer skal du underskrive. Jeg spørger pænt hvirfor. Han siger nårh jo vi skal jo have dit konto nr og at underskriver på at du overdrager lejligheden til nye køber og til det spørger jeg så det er oræcis det samme som i købskontrakten og han fortæller det en formalitet fra deres side at sådan er det. Han holder en side fremme hvor jeg skal underskrive og min konto nr. Så spørger jeg så pengene kommer om et par dage ig til det svarer han ja og idet jeg har skrevet under smutter han.
Jeg tænker ikke længere over det indtil den nye køber begynder at sige der mangler det ene og det andet og jeg så senere efter salget af sndelsboligen ser at de har ændret vurderingrapporten til mangler for 48000 kr. Køber begynder ligeledes kræve at det ene og det andet blir lavet. Jeg siger fint men går ikk med til at bruge foreningen mand igen da de kommer med tårnhøje priser for udbredningen af de små mangler til mange penge som ikke koster mere end 5000 kr hos en autoriseret.

Jeg skriver til foreningen men de tilbagebeholder mine hele 375000 kr efter meget brok og 26 dage senere efter salget får jeg noget af bekøbet men de tilbageholder stadig 25000 kr fordi de mener at der er mangler i lejligheden.

Mægleren fra robinhus gør alt for at finde en løsning men det er køberen ig foreningen er rottet sig sammeb om ikke at være samarbejdsvillige og de vil ikke komme til en løsning. Formanden skriver også du kan tage sagen til advokaten. Nu der gået 4 mdr intet er sket fra deres side. Mægleren siger ig jeg ved selv at foreningen er på tværs.

Hvordan skal jeg forholde mig. Kan sende alt. Købskontrakt Virderingrapport og overdragelsekobtrakten som jeg aldrig ser igennem fordi Herren fra foreningen har travlt med at komme afsted.

nu er jeg kommet derhen hvor hverken formanden eller køberen svarer pengene hænger bare hos foreningen. Læste noget med paragraf 16 at når man sælger under maksimal prisen så kan køber ikk forlange noget. Drt skal også siges at jeg købte lejligheden den 1.4.2014 og solgte 21.07.15 med overtagelse dato den 1 september. Foreningen mener også at prisen på lejligheden er faldet men er det ikke boget med at en vurdering af lejlighed gælder i 18 mdr. Har læst og søgt om at finde hoved og hale i det.

Hva kan jeg gøre


Nu handler mangler jo om de er ulovlig eller ej, eks. EL og VVS. Er det almindelig slidtage, så skal beløbet sammenlagt overstige den rabat køber har fået før de kan tilbagehold noget og det kun hvis det ikke er funktionlet i en grad som vil trække bolig ned under normal standard.

Er der noget som er ulovlogt skal du betaler det, uanset hvilken rabat køber i øvrigt fået.
molan
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 519
Tilmeldt: 23/08/2011 22:15

Fejl og mangler krav fra køber

Indlægaf marcha » 8/03/2016 19:22

Hej. Jeg har solgt min andelslejlighed og 3 uger efter overtagelsen kommer køberen og kræver at jeg skal betale for renovationen af badeværelset, fordi nogle fliser er løse. Jeg havde ikke set nogle løse fliser så længe jeg boede der. Boligforening har tilbageholdt 30.000 kr indtil sagen bliver afklaret og foreslået at jeg sender en murer at kigge på det. Boligforeningen har heller ikke givet mig pengene fra salget af lejligheden, som de skulle, efter 3 uger fra overtagelsen. Hvordan kan jeg bevise at fliserne ikke fejlede noget da jeg flyttede ud af lejligheden? Hvad skal jeg gøre?
marcha
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 8/03/2016 18:56


Tilbage til Om køb og salg af andele.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster