Køber sagsøger sælger

Generelle indlæg om køb og salg af andele.
Annoncer for køb og salg kan ikke placeres her.

Køber sagsøger sælger

Indlægaf SusRas » 11/02/2017 01:44

Vi har solgt vores andel med overtagelse for 10 dage siden d. 1/2-17.
De sidste tre uger har været et rent mareridt for vores side (sælger). For at gøre det kort:
Vi sætter vores andel til salg i oktober 2016 via ejendomsmægler. Vi har i den forbindelse kontaktet formanden da vi oplever ujævnheder ved vores gulv og det gynger flere steder. Formanden og en anden repræsentant fra bestyrelsen kommer og kigger på gulvet. De mener det kan være en vandskade. De kontakter forsikringsselskabet og de sender en mand ud. Det er ikke en vand eller fugtskade, men manden der er ude mener der er en fejl under gulvet i selve konstruktionen. I mellemtiden har der været indkaldt til ekstra ordinær generalforsamling hvor gulvet bliver taget op som punkt. Her besluttes der enstemmigt at hvis ikke det er en forsikringssag ville andelsforeningen dække udbedringen af gulvet, da det er en fejl under gulvet. Alt dette fortæller vi til vores ejendomsmægler inden vi sætter til salg. To dage efter vi har sat til salg har både køber og sælger (vi) underskrevet købsaftalen da køber var meget begejstret for boligen. Køber er velvidende om at gulvet bliver udbedret på foreningens regning og får af vide de ikke får en udgift ved det.
Der bliver hentet tilbud hjem fra forskellige håndværkere og bestyrelsen skal beslutte hvilket de skal vælge. På dette møde bliver de enige om at de vil have en syn og skønsmand ud, da de mener de kan gå efter bygherren, da der kan være tale om byggesjusk - boligerne blev bygget for 10,5 år siden.
Syn og skøn vurderer der er for langt imellem de understøttende brædder,og gulvet er for massivt og derfor er det begyndt at give sig i enderne og det gynger. Ved syn og skøn er der tre uger til overdragelse. Vi har efter aftale med bestyrelsen og køber valgt at fraflytte boligen 14 dage før overtagelse, så de har en tom bolig, så håndværkerne kan gå i gang.
Så vælter det hele foran os: 7 dage før overdragelse modtager vi en mail fra en i bestyrelsen om at vi selv skal betale for gulvet og at andelsforeningen fralægger sig alt ansvaret for udbedringen af gulvet. Vi er i chok og er fuldstændig lamslået. De har stoppet arbejdet og der bliver ikke lavet noget gulv alligevel, trods de har en ordrebekræftelse fra håndværkeren om at arbejdet ville gå i gang i uge 3.
Vi er ikke i tvivl og kontakter straks en advokat. Advokaten laver en skrivelse til formanden og derefter hører vi intet fra ham eller bestyrelsen. Køber er selvfølgelig lige så chokeret som vi er og ved ikke hvad de skal gøre. Vi har løbende kontakt med køber og har været 100 % ærlige hele forløbet igennem.
Ved overdragelsen er der som sagt ikke lagt et nyt gulv, der er såmæn et par huller i gulvet (lavet ved forsikringsgennemgang). Vi udtrykker vores ærgelse over for køber og er kede af bestyrelsens beslutning. Af omveje hører vi at bestyrelsen alligevel vælger at lave gulvet efter de har modtaget skrivelsen fra advokaten. Men det stopper ikke der. Køber vælger at lægge sag an mod os da vi havde lovet at de havde et nyt gulv ved overtagelsen. De lægger desuden sag an mod os da vi havde sagt de ikke har en udgift ved gulvet. Her mener de at de har en skjult udgift ved en evt. boligafgift-stigning. Dette har vi ikke været vidende om på noget tidspunkt at der kunne ske en øgning af bologafgiften. Køber påstår desuden at vores ejendomsmægler havde sagt at det var en forsikringssag... Enten vores egen eller foreningens. Vi har støttet os til beslutningen der blevet taget på ekstra ordinær generalforsamling igennem hele forløbet, men der påstår køber også at de ikke har modtaget referatet rettidigt og havde de vidst at foreningen stod med udgiften til gulvet havde de aldrig købt boligen. De sagsøger os for den pris gulvet vil koste, da de mener det er det tab de har på andelen. De påstår at ejendomsmægleren har løjet for dem, og da det er vores repræsentant,er det os de sagsøger. Kan de virkelig sagsøge for alt dette? Vi har været ærlige hele vejen igennem...
SusRas
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 11/02/2017 00:56

Re: Køber sagsøger sælger

Indlægaf sfb » 11/02/2017 12:49

Hej
Jeg læse det du skriver at køber vil/har anlagt en sag mod jeg ,på grund af hvad der sagt og ikke sagt? Det kommer køber ikke langt med, så i kan tage det efter min opfattelse meget rolig.
Men.men du skriver også at i har haft en advokat til at skrive til bestyrelsen ? Så fra nu af skal i lade ham/hende svare på alt ,forstået på den måde at i skal holde jer fra at tale eller skrive noget som helst til køber eller bestyrelsen.
Fordi bestyrelsen er og skal værre købers mand ! Det kan værre kostbart at gøre brug af en advokat, så hvis i har en forsikring med retshjælp (bil, Indbo. fritids eller hvis i er i en fagforening ) skal i få det anmeldt nu ?
Jeg har set mange sager af denne her slags ,men har i fat i den rigtig advokat så kan i ikke tabe .
Men husk at hvis i indgår et forlig så at stille krav om at køber betaler jeres omkostninger.
venligst
sfb.
sfb
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 197
Tilmeldt: 6/01/2011 16:27
Geografisk sted: kerteminde

Re: Køber sagsøger sælger

Indlægaf SusRas » 11/02/2017 13:12

Tak for svaret. Vi har retshjælp via vores indboforsikring, men den dækker kun hvis det ender i en retssag. Ja, det bliver en kostbar affære...
SusRas
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 2
Tilmeldt: 11/02/2017 00:56


Tilbage til Om køb og salg af andele.

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster