I forbindelse med stiftelsen af en andelsboligforening er der opstået en diskussion om rimeligheden af en fortsat betaling for særmodernisering - betaling for etablering af nyt badeværelse, køkken m.v.
Det skal for god ordens skyld bemærkes at særmoderniseringen ikke er jævnt fordelt på lejlighederne.
Som lejer der har får foretaget en særmodernisering er huslejestigningen permanent. På den baggrund er det vel rimeligt at man som andelshaver fortsat betaler efter etablering af A/B. I modsat fald, såfremt man begrænser det tidsrum hvori der efter etablering af A/B betales for særmoderniseringen, ville man få en større eller mindre del af moderniseringen forærende. Dette på bekostning af de øvrige andelshavere der fra tidspunkt for betalingens ophør skal til at betale deres forholdsmæssige andel af for den faldende indtægt, dette for at fastholde budget.
Jeg kan bemærke at særmoderniseringen udgør en årlig indtægt på ca. kr. 310.000, hvilket udgør ca. 20 % af den årlige alm. huslejeindtægt. I den forbindelse kan jeg bemærke at der i vurderingen af andelsboligen vil ske tillæg for særmoderniseringen med evt. fradrag.
Er der modsat argumenter der taler for en begrænsning af betalingen for særmodernisering efter etablering af A/B. Hvad er rimeligt ?og hvorfor ?.
På forhånd tak.
:smile12: