En lille advarsel, hvis du skal købe andelslejlighed

Om spørgsmål i forbindelse med stiftelse af andelsboligforeninger

En lille advarsel, hvis du skal købe andelslejlighed

Indlægaf Repo » 8/07/2004 14:32

Vores andelsboligforening blev stiftet i 2000 med hjælp fra DBA.
Beboerne i foreningen var så "heldige" at de købte ejendommen til en pris som var 8 millioner under markedsprisen. Det mente DBA/valuar i hvertfald, for ejendommen blev inden den stiftende generalforsamling vurderet 8 mill. højere end købesummen hvilket betød, at dem som meldte sig ind, kunne sælge deres lejligheder til priser som var næsten 4 gange indskuddet. Hele ideen gik ud på, at foreningen kunne sælge de udlejede boliger efterhånden som de blev ledige til disse "overpriser" og nedbringe gælden til banken. Det er selvfølgelig smart nok, men desværre har DBA overset den lille detalje, at de nye andelshavere kom til at betale for meget for lejlighederne, medmindre foreningen holdt fast i samme valuar, som til enhver tid kan se større værdier i ejendommen end "markedet".
Nu gik det så bare sådan, at foreningen ikke beholdt DBA og valuaren, og at en ny vurdering har medført, at 17 nye andelshavere tilsammen har betalt 1,5 mill. mere for lejlighederne end de er værd i dag. Surt show.

P.S. jeg glemte lige, at det tilsyneladende er et fast koncept hos DBA. Ihvertfald er metoden set i andre af deres foreninger, men måske er DBA bare gode til at finde undervurderede ejendomme.
Repo
Repo
Ekspert
Ekspert
 
Indlæg: 108
Tilmeldt: 8/07/2004 14:12
Geografisk sted: København

Tilbage til Stiftelse af andelsboligforening

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst

cron