Boligsikring ifm. byfornyelse

Erfaringer og regler om byfornyelse.

Boligsikring ifm. byfornyelse

Indlægaf Byfornyer » 6/11/2003 09:33

Hej

I forbindelse med byfornyelse (nye køkkener, påbudt sammenlægning af lejligheder i den ene opgang og indlæggelse af toilet og bad i lejlighederne) af privat andelsbolig skal der sammenlægges lejligheder. Fire andelshavere får på den måde en 4-værelseslejlighed, hvor de før havde en 2-vær. To af disse andelshavere flytter - for at få de store lejligheder - fra en opgang til en anden opgang.

Mine spørgsmål lyder: Jeg har forstået, at jeg - for at få den højeste boligsikring efter afslutningen af byfornyelsesprojektet på begge huslejer - skal flytte over i af de lejligheder, der skal sammenlægges. Men hvornår skal man købe nabolejligheden for at få den høje boligsikring. Før eller efter byfornyelsen?

mvh
Byfornyer
Byfornyer
Novice
Novice
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: 6/11/2003 09:26

Indlægaf Admin. Jens Arentoft » 6/11/2003 13:22

Ifølge boligstøttevejledningen VEJ nr 103 af 23/10/2002

"166. Boligtagere, hvis lejlighed forbedres, herunder udvides i henhold til byfornyelsesbeslutning eller en godkendt saneringsplan, har ret til boligsikring efter § 25, jf. stk. 7.

En husstand, der ved en byfornyelse eller sanering bliver boende i den hidtidige, men forbedrede bolig, får således ret til boligsikring efter § 25.

Der kan udbetales boligsikring efter § 25 til den person, der på forbedringstidspunktet er lejer af eller har ret til at fortsætte lejemålet, hvortil boligsikring ydes efter § 25, i henhold til lejelovens §§ 75-77a. Et husstandsmedlem, der ikke opfylder betingelserne for at fortsætte lejemålet, kan herefter ikke erhverve retten til udbetaling af saneringsboligsikring.

Det er endvidere en betingelse for at få boligsikring efter § 25, stk. 7, at lejeren har beboet lejligheden både på tidspunktet for varslingen af lejeforhøjelsen som følge af forbedringen og på tidspunktet for lejeforhøjelsens ikrafttræden. Lejeren vil kunne få boligsikring efter § 25, stk. 7, selv om lejeren på indflytningstidspunktet måtte være gjort bekendt med, at der vil blive gennemført en lejeforhøjelse som følge af forbedringer i henhold til en godkendt saneringsplan eller byfornyelsesbeslutning. Størrelsen af lejeforhøjelsen må dog ikke være kendt for lejeren på indflytningstidspunktet."

189. Til husstande, som ikke er omfattet af § 25 eller § 25a, kan der i medfør af § 27 ydes en lignende støtte i følgende tilfælde:
A. Andelshavere i en privat andelsboligforening, hvis boligafgift stiger som følge af forbedringsarbejder, vedligeholdelse og istandsættelse, udført efter en beslutning i henhold til byfornyelsesloven, eller lov om byfornyelse og boligforbedring eller efter påbud i henhold til saneringsloven, jf. § 27, stk. 1. Det er en betingelse, at andelshaveren har overtaget lejligheden inden arbejdernes færdiggørelse og både har beboet andelsboligen og afholdt den hidtidige boligafgift mindst en måned inden boligafgiftsstigningen.

http://147.29.40.90/DELFIN/HTML/C2002/0010360.htm#K11

http://147.29.40.90/DELFIN/HTML/C2002/0010360.htm

Som du kan se er der tale om komplicerede regler. Det mest præcise svar kan du få i boligstøtteafdelingen i din kommune.
Brugeravatar
Admin. Jens Arentoft
Administrator
Administrator
 
Indlæg: 1381
Tilmeldt: 19/02/2003 12:34
Geografisk sted: Frederiksberg

Indlægaf kn » 21/09/2004 13:25

Overvej at lade være med at blive byfornyet.

Uanset hvem du er, og hvordan, så gør din ansøgning om boligsikring dig til et social tilfælde.

Vi fik boligen byfornyet, men har sidenhen ikke modtaget boligsikringen til tiden, den er ofte tilbageholdt, og vi skal udfylde skemaer hver 3 måned.

Påstanden om at den udgør 80 % første år, og nedtrappes er måske sandt, men de graver også i hvis du har en lejer, og de vil vide hvad du tjener.

I virkeligheden bør du have en rimelig opsparing, for at kunne betale huslejen, for boligstøtten kan du ikke regne med.

Måske er der noget om snakken når man taler om social udrensning.

Byfornyelse, lad være !

KN
kn
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 19/11/2003 04:29

Indlægaf Byfornyer » 23/09/2004 10:02

Det er jeg da ked af at høre. Uanset hvad, så indgår byfornyelsesboligsikringen i forudsætningerne for overhovedet at sige ja til byfornyelse, ligesom også kommunens påbud og dermed økonomiske tilskud til selve byfornyelsen. Jeg kan næppe forestille mig, at der er tale om decideret chikane fra kommunens side, men det er måske det, du oplever? Hvorom alting er, så kommer vi til at mærke på vores egen krop hvordan det er af få boligsikringen, når vi flytter tilbage. Tak for dit bidrag.

mvh
Byforyer
Byfornyer
Novice
Novice
 
Indlæg: 17
Tilmeldt: 6/11/2003 09:26

Indlægaf kn » 24/09/2004 03:14

Jeg tror ikke at vi er udsat for en chikane, men nærmere at vi syltes lidt pga de problemer der er i kommunen i øjeblikket.

Det skyldes også at vi lejer et værelse ud, og en uheldig lejer der måtte flytte ud efter kort tid, ændrede ikke sin adresse i folkeregisteret.

Vi fandt en ny lejer, og så skete følgende.

Vi fik skema.

I skal udfylde diverse om dem der bor på adressen. Ikke blot cpr-numre på alle der bor her, men også indtægt osv. på samme skema...

Altså, vi fik til opgave at inddrive cpr nr + indtægt osv på vores lejer.

Vores lejer infandt sig med at exponere sine personlige data, og skrive under.

Skema indsendt.

Vi får skemaet tilbage igen. Person (ham der ikke bor her mere) har ikke udfyldt skemaet !

Vi sender skemaet tilbage igen, og vedlægger brev om hvornår og hvorlænge han boede her, og at vi ikke ved hvor han bor.

Vi informerer folkeregisteret, så de kan lede efter den manglende beboer.

Vi modtager et brev om at vi ikke er berettiget til boligsikring efter et kapitel 8 i lov om individuel boligstøtte.

Intet om hvad det er !

Ongoing trouble !
kn
Bruger
Bruger
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 19/11/2003 04:29


Tilbage til Byfornyelse

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 5 gæster