modforslag til ekstraordinær generalforamling

Om indkaldelser, dagsorden, varsel, lovlighed, beslutningsdygtighed, afstemningsregler m.v.

modforslag til ekstraordinær generalforamling

Indlægaf flakey » 13/08/2007 18:35

Hej

Vores andelsforening vedtog ved sidste generalforsamling at ændre vurderingsmetode til valuarvurdering. Den er så kommet nu og der er indkaldt (rettidigt) til en EO GF.

Nu er der (igen rettidigt) kommet et modforslag der fra nogle andelshavere som ikke ønskede valuarvurdering om at ændre værdiansættelsen tilbage til offentlig ejendomsvurdering.

Hvordan vil proceduren være til vores GF så? Skal vi først stemme om at vedtage valuarvurderingen og derefter om det nye modforslag ?

Der er vel ikke noget principielt i vejen med at stille et modforslag til en EOGF? Selvom det er lidt imod ånden at stille et modforslag til EOGF som udelukende er indkaldt for at ratificere et vedtaget forslag tidligere.
flakey
Novice
Novice
 
Indlæg: 23
Tilmeldt: 28/01/2007 14:48

Indlægaf 4ndelshaveren » 13/08/2007 19:44

Det positive er at valuarvurderingen kan blive lavere end den offentlige vurdering (set mange steder sfa af skat's optimistiske vurdering)), så de som har fremsat modforslaget kan gøre sig selv en bjørnetjeneste.
4ndelshaveren
SuperGuru
SuperGuru
 
Indlæg: 776
Tilmeldt: 11/11/2004 18:43

Indlægaf aratan » 13/08/2007 20:49

Der skulle ikkevære noget til hinder for det, med mindre I specifikt har bestemmelser omkring ekstraordinære GF'er som siger noget andet.

I hvilken rækkefølge forslagene behandles bestemmes efter min mening af 2 ting:

1: Dagsordenen
2: Dirigenten

Umiddelbart ville jeg mene at rækkefølgen burde være at starte med at behandle det forslag som GF er indkaldt for at behandle og derefter behandle indkomne forslag fra medlemmerne, herunder forslaget om at omgøre overgangen til valuarvurdering.

Mvh,

carsten
aratan
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 360
Tilmeldt: 19/01/2006 16:42
Geografisk sted: Østerbro

Indlægaf Veritas » 14/08/2007 11:30

Hej Carsten (og andre)

Jeg troede faktisk ikke, at det nødvendigvis var muligt at stille forslag til en ekstraordinær generalforsamling, som man ikke selv har indkaldt til. Hvis der i indkaldelsen ikke er et punkt, der hedder "Forslag", er det så muligt selv at komme med et forslag? Hvis ja, skelnes der så mellem et "modforslag" til det eksisterende emne eller er det også muligt at stille et forslag om et helt urelateret emne (hvis man f.eks. ønsker at benytte sig af at folk i forvejen er forsamlet)?

Den eksakte ordlyd af vores vedtægter på dette punkt er som følger:

"§ 19 Generalforsamling
Foreningens højeste myndighed er generalforsamlingen.
Stk. 2 De ordinære generalforsamling afholdes hvert år inden udgangen af maj måned med 14 dages varsel efter skriftlig indkaldelse til andelshaverne.
Stk. 3 Generalforsamlinen vælger dirigenten
Stk. 4 Den ordinære generalforsamling har følgende dagsorden: 1) Protokol og formandens beretning, 2) Regnskab revisorernes påtegning, 3) Overskudets fordeling, 4) Forslag, 5) Valg af bestyrelse, 6) Eventuelt valg af administrator, 7) Valg af revisor og revisorsuppleant

§ 20
Ekstraordinær generalforsamling afholdes når en generalforsamling eller et flertal af bestyrelsens medlemmer eller 50 medlemmer af foreningen eller administrator forlanger det med angivelse af dagsorden. Inkalderne har mødepligt.
Stk. 2 Ekstraordinær generalforsamling indkaldes skriftligt med samme varsel som ordinær generalforsamling.
Stk. 3 De første to år skal der afholdes ekstraordinære generalforsamlinger i oktober.

§ 21
Generalforsamlingen tager beslutning ved simpelt flertal. Generalforsamlingen er beslutningsdygtig uanset de fremmødtes antal.
Stk. 2 Forslag om foreningens opløsning eller om forandring i § 2, § 3, § 6, § 7, § 8 og § 9 kan kun vedtages på generalforsamling, hvor mindst 3/4 af medlemmerne er til stede og med mindst 3/4 flertal.
Stk. 3 Er på en generalforsamling ikke det ifølge foranstående fornødne antal medlemmer til stede, kan der indkaldes til en ny generalforsamling med 14 dages varsel, og på denne kan da forslag, der har været behandlet på første generalforsamling, afgøres med det for beslutningen fornødne flertal, uanset hvor mange, der er mødt.
Stk. 4 Forslag, som ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være bestyrelsen i hænde inden 8 dage før generalforsamlingen."

Det virker som om, der ikke skelnes mellem ordinær og ekstraordinær generalforsamling i § 21, stk. 4 - er dette korrekt? Og så er det vel muligt at fremsætte forslag også til en ekstraordinær generalforsamling - eller skal "Forslag" så være et punkt på dagsordenen?

Tak for hjælpen

/Veritas
Veritas
Novice
Novice
 
Indlæg: 29
Tilmeldt: 29/05/2006 18:45

Indlægaf aratan » 14/08/2007 13:48

Hvis ikke ens forslag er på dagsordenen så kan det ikke behandles, og om der modtages forslag til en ekstraordinær GF må være op til de som indkalder generalforsamlingen(=bestyrelsen)

Hvis et forslag er på dagsordenen kan man stille ændringsforslag til dette, men man kan ikke stille nye seperate forslag fra salen... Hvorvidt et forslag kan betragtes som et ændringsforslag vili min optik være op til dirigenten, dvs han/hun beslutter hvor langt fra den oprindelige tekst man kan flytte sig.

Mvh,

Carsten
aratan
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 360
Tilmeldt: 19/01/2006 16:42
Geografisk sted: Østerbro

Indlægaf Veritas » 14/08/2007 17:41

Hej Carsten

Så forholder det sig fuldstændig som jeg troede. Jeg blev bare lidt forvirret over dit svar til flakey.

Jeg går ud fra, at du i dit svar til flakey så antager, at bestyrelsen har haft punktet "Forslag" på dagsordenen. Det ville nu undre mig meget, hvis det var tilfældet, selv om det måske indikeres af, at flakey skriver, at modforslaget er modtaget rettidigt. Omvendt skriver han, at generalforsamlingen "udelukkende er indkaldt for at ratificere et vedtaget forslag inden". Flakey, kan du opdatere os på, hvad der specifikt står i forslaget?

/Veritas
Veritas
Novice
Novice
 
Indlæg: 29
Tilmeldt: 29/05/2006 18:45

Re: modforslag til ekstraordinær generalforamling

Indlægaf Repo » 15/08/2007 08:27

flakey skrev:Hvordan vil proceduren være til vores GF så? Skal vi først stemme om at vedtage valuarvurderingen og derefter om det nye modforslag ?

.


Så vidt jeg ved starter man med at stemme om det mest vidtgående forslag, i dette tilfælde det forslag, som giver højest andelskrone.
Repo
Repo
Ekspert
Ekspert
 
Indlæg: 108
Tilmeldt: 8/07/2004 14:12
Geografisk sted: København

Re: modforslag til ekstraordinær generalforamling

Indlægaf Peter » 15/08/2007 09:45

Repo skrev:
flakey skrev:Hvordan vil proceduren være til vores GF så? Skal vi først stemme om at vedtage valuarvurderingen og derefter om det nye modforslag ?

.


Så vidt jeg ved starter man med at stemme om det mest vidtgående forslag, i dette tilfælde det forslag, som giver højest andelskrone.


Du kunne sagtens også argumentere, at det mest vidtgående er den laveste andelskrone, da det er det, der er mest indgribende i andelshavernes personlige frihed og private ejendomsret.

Men den slags betragtninger er der jo desværre ikke den store forståelse for i Danmark, hvor mange er lullet i søvn af socialdemokrater. :smile13:

At fastsætte en kunstig lav andelskrone er jo reelt at forære sine værdier til andre, og det mest vidtgående er vel en stor "tvangs-gave".
Peter
AndelsGuru
AndelsGuru
 
Indlæg: 328
Tilmeldt: 15/02/2005 13:20

Indlægaf flakey » 23/08/2007 17:19

Der stod ikke et punkt med "forslag"

Den EO GF var i går. Det lykkedes ikke at få forkastet forslaget på forhånd da dirigenten under henvisning til vores vedtægter sagde at forslaget var rettidigt kommet i bestyrelsens hænder.

Han mente at man godt kunne have forslag selvom det ikke stod på indkaldelsen til den EOGF.

Heldigvis endte det med at deres forslag blev nedstemt da det lykkedes at få vedtaget at der skulle være et kvaliceret flertal på 2/3 for at gå tilbage til den offentlige vurdering
flakey
Novice
Novice
 
Indlæg: 23
Tilmeldt: 28/01/2007 14:48


Tilbage til Generalforsamlinger

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst